2016. május 21., szombat

A retinol az az összetevő, ami tényleg ránctalanít-Paula's Choice CLINICAL 1% RETINOL TREATMENT TESZT

Az A-vitamin, más néven retinol, egy zsírban oldódó vitamin (így, ha szedni szeretnéd akkor orvos írhatja fel, de ezekben az ételekben megtalálod). A retinolos termékek egyre inkább elterjednek a blogokon is és persze a kozmetikai piacon. Az utóbbi időben belemélyedtem a bőrápolásba és bizony rengeteg jótékony hatásáról olvastam, így nekem is ki kellett próbálnom. Nagyon örültem, amikor tesztelésre érkezett a Paula's Choice Magyarországtól ennek a terméknek a kis kiszerelésű mintája, ami nagyjából egy, másfél hónapra volt elég.






Térjünk vissza a Retinolra, amit érdemes bekitatni a bőrápolási rutinba, mivel a bőr számára ez a vitamin az egyik legfontosabb. Az A-vitamin csökkenti a kollagén lebomlását és a bőr mély rétegeiben motiválja a kollagén termelést, ezáltal csökkenti a ráncokat és feszesiti a bőrt. A sejtek egészségessé és fiatalossá válnak az A-Vitamin hatására. A hámsejtek differenciálódását és osztódását szabályozza, a faggyútermelést csökkenti és szépen beállítja, a bőrt ellenállóbbá teszi a környezeti ártalmakkal szemben. Az A-vitaminnak nincs direkt biológiai hatása de a retinaldehid/retinál, ami retinsav/retinolsav formában alakul át, kapcsolódik a bőr egyes receptoraihoz és ezáltal a gének tulajdonságait megváltoztatja, talán így a legérthetőbb a leírása (nem a legszakszerűbb). A napkárosodott bőr feltámasztója a retinol és a pigmentfoltokat is halványítja.

Amit a márka ígér:
Minden bőrtípusra
Különlegesen magas hatóanyag tartalmú szérum a maximalistáknak. 1% retinol hatásos antioxidánsokkal kombinálva átváltoztatja a bőröd legyen szó ráncokról, pigmentfoltokról vagy pattanásokról.
Hatásos ráncok, pigmentfoltok és pattanások esetén
Feszesíti a bőrt és kisimítja a ráncokat
Halványítja a pigmentfoltokat és pattanás utáni hegeket, egyenletesebbé teszi a bőrt
Finomítja a pórusok méretét
100%-ban illat- és színezékmentes
Állatokon nem tesztelték

TESZT


Egy minta kiszerelésű termék került hozzám, így csak erről a csomagolásról tudok nyilatkozni. Egy papírdobozból áll, aminek van egy nagy lap felülete, amin a tudnivalók kapnak helyet. Ebben lapul maga a a tégely, tubus, ami pumpás adagolóval van ellátva (a minta méretű is). Hálelujahh, mondjuk ennyi pénzért ez a minimum elvárásom. Ráadásul az adagoló egy nyomásra pont annyit ad ki magából, ami tökéletesen elég az egész arcomra (egy borsónnyi).
A tégely sötét lila és arannyal kombinált, nagyon szép, elegáns választás.

Nekem már egy remekül összeállított, bevált arcápolási rutinom van ázsiai módra, de ebbe is belefér mindig pár új lépés. A keleti nők a retinolt is előszeretettel használják, így nem volt kérdés, hogy tennem kell egy próbát. A retinolról azt nem győzöm hangsúlyozni, hogy apránként kell hozzászoktatni a bőrt, először heti egy, majd három naponta végül két naponta érdemes használni az 1%-os verziót. Nem mindenkinek tolerálja így sem, sok helyen olvastam, hogy még a víz is csípte tőle egyesek bőrét, ha ezt veszed észre, akkor ritkábban kell használnod.



Színe sárgás és az állaga kicsit sűrűbb, nehezebben eloszlatható, nem jellemző rá, amit a Paula termékeiről olvastam, hogy sok szilikont tartalmaz. A teljes arcomra egy borsónyi elég és ennyit oszlatok el a nyakamon is. Illata kellemes, de nincs parfümözve, ami szerintem igazán jó hír. 


Mindig este alkalmazom, a tonik után, a szérum előtt. Első használatnál már észrevettem a ránchalványító hatását, a homlokom elég ráncos (28 évesen), haragudós ráncom a legdominánsabb. Az apróbb ráncokat kisimította pár perc alatt, a haragudóson is enyhített. Hetek alatt pedig szinte teljesen eltüntette az apróbb ráncokat, aminek kifejezetten örülök és megdöbbentett, hogy ennyire hatékony. A mély ráncokra csak a botox a megoldás, szóval, ha ilyened van ne várj csodát ettől se, de szinte csak az A vitamin segít a kisebb ráncokon. 

Folthalványítása látványos, anyán próbálgattam ki, neki már van egy két öregedési foltja és eddig semmi sem tudta eltüntetni. A pattanás hegekkel még látványosabban leszámol. Másik ilyen anyag, ami segít ebben a C-vitaminos termékek. 

Óriási pórusaim vannak sajnos az orcámon és ez tényleg halványított ezen, leginkább a szilikon tartalmú sminkalapokhoz tudom hasonlítani a látványt. Gyönyörűen simít ezen és kevésbé látványosak ezek a bőrproblémák. 

Mindenkinek ajánlom, akinek vannak ráncai, de szeretné, ha halványodnának, akinek foltok tarkítják az arcát, legyenek ezek pattanástól, vagy öregedéstől, bármitől. Azoknak pedig egy csoda termék lesz, akiknek nagyok a pórusai. Semmilyen negatívumot nem tudok mondani róla, nekem jól tolerálja a bőröm, két-három naponta tudom használni, ennél sűrűbben nem is lenne érdemes mivel a látványos eredmény eddig megmarad. Mindenképp apránként szoktassátok hozzá a bőrötöket, a fentebbi leírás alapján. Ugyan elég drága, luxustermék, viszont ha elosztjuk a mennyiséget, a használati idővel, akkor szerintem megéri befektetni rá, mert ezzel igazán látványos eredményt érhetünk el. A teljes méretű termék a kívánságlistám élére került, ahogy más egyéb Paula termékkel is szívesen ismerkednék. Tesztelésre érkezett még egy AHA hámlasztó, de ahogy utána olvastam a témának, inkább az ősszel fogom elkezdeni tesztelni, viszont akkor belevetem magam a kémiai hámlasztás világába.

Fényvédelemre fokozottan kell figyelni, ha retinolos terméket használsz!
Minta méretű terméket ITT rendelheted meg 4990 Ft-ért.


Kismamák nem használhatják, mert a retinolnak magzatkárosító hatása lehet!!!
Összetevőlista: Forrás Krémmánia