2016. február 27., szombat

Az év színei és a tavaszi fuvallat lágysága-OUTFIT

Idén két színt is választottak az év színének a derűs kéket és a rózsakvarcot, így 2016-ot a pasztell láz fogja áthatni. Az első tavaszi outfitembe pedig megmutatom milyen szépen kiegészítik egymást és miért is nem kell félnünk a hangsúlyos, izgalmas anyagválasztástól. Ebben a posztban pedig egy nagyon izgalmas újdonságot is láthattok Győző Éva divatillusztrációit, amik reményeim szerint rendszeresen  fel fognak tűnni a bejegyzéseimben, újfajta lendületet és izgalmas atmoszférát adva a blognak. 




A bundám már nem újdonság Nektek, hiszen szerepelt már outfitben és fog is, mert szuperül kombinálható és az egyszerű monokróm szettet is feldobja. A színe valami eszméletlen a fény változásával az árnyalat játékát is megfigyelhetjük és néha igazán a rózsakvarcot idézi.



A pasztell színek az utóbbi 2-3 évben teljesen megváltoztatták az emberek izlését, a lakberendezést és az öltözködést. Előtérbe kerültek a letisztult, finoman elegáns és romantikus alkotások minden művészeti vonalon.

Az öltözködés az önkifejezés egyik legjobb módja, hiszen a rohanó, vizualitást követelő világunkban is megcsillogtathatjuk egyéniségünk, ezzel üzenve a környezetünknek. Ez fast fashion boltból kikerült bunda mindig nagy feltűnést kelt, pedig színe a fény játékaként változó, hol szürkés rózsaszín, hol rózsakvarc. Mindenesetre egy-egy álmos reggelen a járókelők arckifejezését látva, felüdítően hat rájuk az a fisebb szín és anyagválasztás. Emellett tavasszal is nagyon jó választás a bunda, hiszen az enyhülő időben akár elég alá egy sima felső és megspórolhatjuk a pulcsit is, garantáltan nem fogunk fázni.




A bunda alá egy arany hímzéses, derűskék barokkmintás felsőt választottam, ami régi darabja a szekrényemnek, még Dániában vásároltam. Merev anyagának köszönhetően elegáns és mutatós. 







A friss, üde hatás fokozása érdekében pedig egy gyönyörű Chillearrings nyaklánccal is meghintettem az outfitem. 



Ha már tavasz, akkor miért is maradna el a virág, a frizurámba csempésztem egy kicsit az üde, madárcsicsergős évszakból. A hajfánkkal készült frizura tökéletes választás olyan napokon, amikor sehogy se áll a hajunk, vagy biztosak akarunk lenni benne, hogy nap végére is gondosan ápolt, tökéletes lesz a külsőnk. Egy-egy tárgyalásra én gyakran választom ezt a decens haviseletet, amivel jócskán lehet játszani, hiszen díszes hajtűktől, virágkoszorún át, kontydíszekig bármivel feldobhatjuk, ezzel lágyítva a hatást. 



Nadrágról sok szót nem ejtek, egyszerű lekent nadrág, ami ettől bőr hatású, viszont kényelemesebb, mint a műbőr társai és sztreccs megoldásának köszönhetően nem áll el, hanem szépen követi a lábak vonalát. Hátránya, hogy sok mosás után hajlamos megkopni.

Táskának egy kisebb darabot választottam, amiben megjelenik a nude, a halványbarna és a púderrózsaszín árnyalat, elegánssá pedig az arany rátét teszi. Abszolút kihasználható és jól kombinálható egy ilyen  darab, így ha hasonlót láttok ne hagyjátok az üzletben, mert évtizedekkel később is gyakran viselni tudjátok. 


A cipő régi vágyam volt, sokpántos balerina, hegyes orral. Ez a lábbeli igazán én vagyok a lágy, rózsaszín szín és a szegecsek erőteljes hatása, bohém, játékos, kicsit őrült. 



Smink

Alapozó: Estée Lauder Double Wear
Púder: PUPA Mialno
Kontúr: Makeup Revolution
Szemhéjtus: M.A.C.
Szemöldök: Essence szemöldök szett
Rúzs: Milani+Rózsaszín szemhéjpúder PUPA Milano




OUTFIT

Bunda: New Yorker
Nadrág: Tally Weijl
Felős: New Look
Nyaklánc: Chillearrings
Cipő: Ebay
Fülbevaló: Rossetti bizsu
Kontydísz: KIK
Táska: Deichmann


Grafika: Győző Éva (oldala: ITT)
Fotó: Hegedüs István