2016. február 7., vasárnap

Felhő kenyér, a legjobb diétás köret-RECEPT

Télen születik a nyári test és bizony már a nyakunkon a tavasz. A fogyókúrámban, diétámban a legnehezebb mindig az volt, hogy nem ehettem szénhidrátot és keményítőt is minimális menyiségben. A fehérje diéta csodás és látványos fogyással jár, de bizony nehéz betartani, de most találtam egy kis könnyítést. Egy szuper szénhidrátmentes "kenyeret" mutatok Nektek, ami tökéletes szendvicsként és köretként is.  





Munkában nagyon nehéz túrókrémeken, tojáson és húsokon, salátán élni, amikor az embernek csak pár perce van, arra, hogy bekapjon valamit. A puffasztott rizs engem ugyanúgy hizlal, így ezt a megoldást kilőttem. Viszont a felhő kenyérnek köszönhetően, most már vihetek magammal szendvicset.

Diétás menetrendemről ITT olvashatsz.
RECEPT
  • 3 db tojás
  • 3 evőkanál tömlős sajt (sajtkrém)
  • 1/3 teáskanál sütőpor
  • ízlés szerint só és fűszerek












ELKÉSZÍTÉS

A három darab tojást válaszd szét, a sárgáját egy edényben keverd el a 3 evőkanál krémsajttal. A tojásfehérjéhez add hozzá az 1/3 teáskanál sütőport és verd kemény habbá. 



Ezután nagyon óvatosan keverd össze a két krémet, de úgy, hogy ne törd össze a tojásfehérjét, maradjon szép habos és könnyű. 

Egy kis sót (keveset, mert a krémsajt is sós), valamint fűszereket adj hozzá ízlés szerint. Nagyon finom oregánós, bazsalikomos, vagy fokhagymás kenyérként. 

Egy sütőpapírral kibélelet tepsibe nagy távolságokra egymástól halmozz a krémből. 180 fokra előmelegített sütőbe közepes lángon süsd 15-20 percig, míg aranybarna nem lesz a teteje. Én a középső rácson sütöttem legoptimálisabbra. 


Amint kihűlt szedd le a sütőpapírról és már eheted is. :) 

Olyan könnyű, mint a felhő, amiről a nevét kapta. A görög mitológiában az Istennők biztos vagyok benne, hogy ezt eszik ambrózia helyett, hogy megőrizzék csodás alakjukat. :)

Mindenkinek ajánlom, aki szeretne pár kilót leadni, fehérje diétázik, vagy csak különleges ételre vágyik. Nagyon izgalmas megízlelni a felhőt, ami ráadásul 20-25 perc alatt elkészül. :)

Ti kipróbálnátok? Ha elkészítitek írjátok meg a véleményeteket. :)