2016. február 5., péntek

Konjak szivacs-Arctisztítás

Új arctisztító eszközt találtam magamnak, amiről csodákat regéltek, így most ideje beszámolnom, hogy én mit tapasztaltam ezzel az Ebayen kapható példánnyal.



Nézegettem a hazai webshopok kíválatában, ahol 2000 Forint feletti összegbe kerülnek ezek a Amorphophallus konjac szivacsok, nem mintha sajnáltam volna a bőrtisztításért ennyi pénzt, de azért rákerestem Ebayen és mit ad isten ugyanazt a terméket 400 Ft alatti összegért beszerezhettem.

Azon nyomban rendeltem és vártam mit is kapok. Alig két hét múlva már meg is érkezett az átlátszó zacskós csomagolásban a szivacs, ami mindenre emlékeztet tapintásra, csak puha szivacsra nem. De persze utána olvastam, így tudtam, hogy kopogós szárazon és vizesen felpuhul, így rohantam is vele a fürdőszobába, hogy próbára tegyem.

Mielőtt belevetnénk magunkat az élményeimbe és tapasztalatomba, előtte mesélek a Konjak szivacsokról. Én mindig a magyar nevet preferálom, viszont ez olyan béna (lopárdkotyvirág), hogy inkább nem erőltetném. Másik megnevezése a kígyópálma, ami már szimpatikusabb megnevezés, japánul konyjaku. 100%-ban természetes növényi rostból áll, koreában és Japánban (szubtrópusi területein Ázsiának) terem nagy magasságban ez a növény, így nagyon tiszta szennyeződés mentes, hiszen nem éri utol a szmog és a környezetszennyezés sem.

A konjak növénynek magas a fehérje és keményítő tartalma, így jól hidratálja is a bőrt, amúgy Koreában zselatinként is alkalmazzák az élelmiszeriparban.

Ez a szivacs eltávolítja az elhalt hámréteget, azaz radíroz, valamint masszírozza az arcot, ami által felpezsdül a bőr vérkeringése, mélyen tisztítja a pórusokat, eltávolítja a szennyeződéseket, sőt táplálja is a bőrünket.


TESZT                    
                   
Az Ebayes szivacsból én a legolcsóbbat vettem meg először, persze ha nem vált volna be, akkor beszereztem volna egy drágábbat, de kiváncsi vagyok mindig az olcsó alternatívákra.
A csomagolása egy zacskó, amiben a kemény, félkör alakú szivacs lapult. Eszetekbe se jusson szárazon használni, jól áztassátok át, komoly transzformáción megy át a tapintása, nagyon finom, puhává válik, érezni rajta, hogy organikus, valaha élőlény volt.

Színe természetes állapotban piszkos fehér, enyhén zöldes, ahogy utána olvastam, így a hófehér változatok és a színesek is átmentek már valami kezelési folyamaton. Megnéztem ezeket a színes verziókat ételfestékkel tették cukivá, így ártani nem árt, bár semmi értelme lássuk be. J Én a rózsaszínesre csaptam le, a hercegnő néha kikönyököl belőlem, amikor választanom kell egy árnyalatot.

A formája nagyon kézre álló, tetszik ez a félkör megoldás, viszont azóta már találtam csepp, szívecske és egyéb alakzatban is. Pici cérna van átfűzve rajta, amibe ujjunkat akasztva biztos nem köt ki a fürdőszoba kövén, vagy a kádban.

Ahogy fentebb írtam víz hatására puhul, de nem azonnal, mint a szintetikus szivacsok, hanem apránként, jól áztatva.  Ez főleg az első használatnál fontos, fő a türelem, akkor kezd használni csak, amikor már teljesen puha. Így nagyon kíméletes és nagyszerű élményben lesz részed, szuperül átmasszírozza a bőrödet, anélkül, hogy irritálná. A szivacsot óvatosan, de jól kicsavarva használd.
Illata nincs, vagyis én nem érzem, hogy lenne, talán egy nagyon enyhe növényi illatot fedeztem fel első használatnál, de lehet csak képzeltem. J

Eleinte nem használtam hozzá semmilyen arctisztítót, csak önmagában a szivacsot, mert önmagában is sok fehérjét és keményítőt rejt, ami szuper a bőrnek. Reggelente csak tisztán önmagában használok egy szivacsot, este pedig egy ideje arctisztítóval. A reggeli szivacsom hideg vízzel töltöm fel, az estit pedig meleggel, de ez már csak az én heppem. :D
Eszméletlen puha, baba bőrt eredményez, minden elhalt hámrétegtől és szennyeződéstől megszabadít, amitől pedig elállt a szavam, hogy már egy használat után is látványosan eltüntette az államon lévő ragaszkodó, nyomkodást igénylő mitteszereket. Eddig az Ebelin arctisztító párnára esküdtem (ITT találsz tesztet róla), de ez még hatékonyabb az arctisztításban. Semmilyen feszülő érzés nem marad a bőrünkön, ha ezzel a termékkel mosunk arcot és sokkal ragyogóbb, élettel telibb lesz a bőrünk.

Pár hét után az orrom körüli száraz bőrrészektől teljesen megszabadított. Ráadásul így minden este megvan az arcmasszázsom, ami a 10 lépéses ázsiai arcápolási programom szerves része.
Nekem télen a vállam, nyakam és a hátam hajlamos kipattanásosodni, nem igazán bírja a sok réteg ruha fullasztását, a naphiányt és a fűtésszezont, így ezen az igazán problémás részen is elkezdtem használni. Lám-lám szinte teljesen eltűntek a pattanások, csökkent a mitteszeresedés és még a csúnya pattanás után maradt barna foltok is halványodtak.

Használat után alaposan ki kell mosni tiszta vízzel és óvatos, de rendes, óvatos kicsavarás után jól szellőző, hűvös (meleg párás fürdőszoba táptalaj a penésznek és a baktériumoknak) helyen érdemes szárítani, én felakasztva tárolom, így másnap reggel szinte teljesen száraz. Száradás közben és szárazon nem szabad nyomkodni, mert összetörhetjük a növényi rostokat, ezáltal eldeformálódhat és nem lesz olyan hatékony.
Pár hónapig megtartja a formáját, így ez a jelzés, amikor érdemes kicserélni, de mivel filléres tételről van szó, így nem fog megszakadni a szívünk.
Sminkeltávolításra is kitűnő, bár én a micellás vízzel azért előszeretettel tüntetem el a nagy részét a festéknek és csak ezután alkalmazom a szivacsot. Ha sminkeltávolító terméket teszünk rá, a töredéke is elég a megszokott mennyiségnek, de önmagában is ügyesen elbánik a makeuppal. 

Mindenkinek ajánlom, aki olcsó, de hatékony arctisztítót keres. Rengeteget fog spórolni, hiszen arc radírozni már szinte nem is kell a szivacs mellett, hiszen fizikai hámlasztást végez szuper gyengéden, valamint a sminklemosó termékek töredéke is elegendő lesz. A legérzékenyebb bőrűek is bátran használhatják, mert ez nem irritál.

Pontok: 5/5