2016. február 13., szombat

Tökéletes primer egy férfi kence?-Nivea After Shave Balzsam TESZT

 Meglepő termékfelhasználásra lett figyelmes a beauty világ, amit első hallásra mindenki hypenak gondolt. NikkieTutorials nevéhez fűződik a meglepő ötlet, hogy egy férfiaknak, teljesen más célból kifejlesztett terméket primerként, azaz sminkalapként használjon. Persze nem kellett sok nekem se, valahogy decemberben el is csentem Botond Nivea After Shave balzsamát és teszteltem.




Az első találkozásom ezzel a termékkel két évvel ezelőttre nyúlik vissza, amikor Botondnak összeállítottam egy neszesszert (hozzáteszem, azóta több ismeret, tapasztalat és tudás birtokában megreformáltuk), amibe került egy ilyen balzsam is, amit aztán újra és újra vettünk. Nos ezt próbáltam ki, amikor értesültem róla, hogy mennyi külföldi blogger rajong ezért a termékért. Ebben az időben pont kutattam egy jó primer után, mert mégsem voltam elájulva a Catrice általam használt tégelyes termékétől.
A Nivea termékeket alapjáraton nem szeretem, nekem kevés a tudásuk, bár tinikoromban elégnek tartottam egy-egy ilyen hidratálót, ma már tudom, hogy ilyen áron sokkal jobbakat is lehet találni, mind összetevők terén, mint pedig tudásban. 


Első próbánál abszolút ledöbbentem, nem voltam szkeptikus, de mégis észveszejtő volt a látvány. Tükörsima, száraz részektől mentes és ragyogó, élettel teli lett a bőröm az alapozó felvitele után. Nem hittem a szememnek, előtte fakó és helyenként piros arcbőröm makulátlan porcelánbabává vált. Másnap egy kevésbé jó alapozóval estem neki a tesztelésnek, az eredmény ugyanolyan ámulatba ejtő volt. Ekkor leültem végigböngészni az összetevő listát és rábukkantam a titokra, a glicerin az, ami jól megköti a vizet és rettentő jól tapad bele az alapozó is. Arra már nem jöttem rá, hogy melyik összetevő felel a szárazság és a bőrpír eltüntetésébe (ha van ötletetek osszátok meg), de ez a tudása aranyat ér. 

Beszéljünk tesztszerűen is a termékről, illetve arról, hogy én hogy is használom, miket fedeztem fel az alkalmazásának és hatásának maximalizálásával kapcsolatban.

A csomagolása egy papír dobozból és egy vastagfalú, fehér üvegből áll. A doboz és az üvegcse is férfiasan egyszerű, minimalista, semmi extra. Az üvegre fehér kupak került, ami remekül zár, bár nem meglepő, férfiaknak készült dolgok ahogy látom sose silány megoldásúak. 

Kiöntős az adagolása, ami borotválkozás után praktikus, primernél nyilván egy pumás adagoló, vagy kinyomós flakon jobb lenne, de ugyebár nem erre szánták.

A termék maga egy nagyon híg, folyós tejszínű krém, ami engem picit emlékeztet a szérumokra. Felvitelkor könnyen elegynegedhető, egyenletesen terül el és áttetszővé válik. Beszívódása gyors, ami kicsit nehezíti a sminkelést, ugyanis pár másodpercet várni kell, hogy valamennyit igyon be a bőrünk belőle, picit még krémes és "nedves" bőrre ajánlott felvinni az alapozót, mert így a legjobb a hatás. A glicerines krémbe így beleolvad, egyé válik az alapozó, ami által az arcbőr szinte sminkmentesnek tűnik, még a maszk hatású alapozókat is természetessé tesz, méghozzá úgy, hogy maximális fedést ad. Kipróbáltam nagyon enyhe fedésű alapozónál és annak is igencsak erősítette a fedését, az élettartalma a legkevésbé tartós alapozómnak is megnyúlt. 

Nem kell belőle sok, egy kétforintos (emlékeztek még a méretére) mennyiség elegendő, de ennyi kell is, hogy megfelelően beleüljön, ragadjon az alapozónk. 


Illata, nos az pasis, de egy órával később már nem érezhető, így nem kell tartanunk tőle, hogy valami csini csajszi megkörnyékez. Bár az feltűnt, hogy sokkal kedvesebbek ebben az órában a nők az ember lányával, hát igen minket XX kromoszómájú egyedeket lehet az orrunknál fogva vezetni, gondoljunk csak arra, hogy a boltokban beparfümöznek egy tárolót, onnan többet vásárolunk. (bizony van ám a kereskedelembe ilyen trükk) Alapjáraton élvezem is az illatát, mert olyan kicsit mintha reggel vinném magammal Botondot, enyhén átjár a jelenléte és ez megnyugtatóan hat rám, persze lesz köztetek olyan akit fusztrálni fog a férfi szag.

A Seensiteve, amit igazából ajánlok, annak nincs illata, így bátran használhatjuk. :)


Első körben Beautyblenderrel vittem fel az alapozót, mivel ez tűnt a legjobb megoldásnak, a bőrbe ütögetéssel véltem legeredményesebbnek a dolgot. Szerencsére két blender is a birtokomba van a Kell a púder terméke és az eredeti Beautyblender, mindkettő tökéletes ebben az esetben is. Kétszer arra vetemedtem, hogy ecsettel próbálkoztam, viszont a sörték kicsit mintha megkarcolnák a "primert" ezért letettem erről, ráadásul maga az ecset le is szedett az after shaveből. Pár napja pedig a legkézenfekvőbb "eszközt" is bevetettem az ujjaimat, ami ugyan nem egy blender, de nem lett rossz a végeredmény így sem, tehát azt javaslom, hogy ha a Nivea After Shavet használjátok primerként, mindenképp az alapozó felvitelét egy blenderrel tegyétek, vagy az ujjaitokkal.

Az egyenletes alapozó felvitel után semmi száraz foltot nem fogunk látni, amit más esetbe kiemel az alapozó. Az orrom körüli piros részt teljesen eltünteti, így semmi korrektorra nem szorulok. Ami a legjobban meglepett, hogy az orromon kb. egy éve van egy csúnya piros folt, egy értágulat, ami ledobja magáról a legjobb korrektort is pár órával később, alapozót magában pár perccel később nem lelem, viszont az after shave odaragasztja  és késő délutánig nem ereszti a folyékony photoshoppot. 

Nyilván ezt a sensitive változatot ajánlom, ami alkoholmentes, tehát nem kell izgulnunk, hogy károsítaná a bőrünket. Az összetevők listáján hátul kullog szerencsére a parfümanyag, ez az egy adalék, ami picit zavar benne, amúgy konstatáltam, hogy a férfiaknak jobban odafigyelnek az adalékoknál.

A primereknél én gyakran kipattogok, szerintem a szilikon, ami zavarhatja a bőrömet, ennél a terméknél semmi ilyet nem tapasztaltam, sőt mivel elválasztja (nem engedi érintkezni) a bőrömet az alapozótól, kevésbé mitteszeresedek és pattanásosodok. 

Hidratált és puha nem lesz tőle a bőr, így fél órával alkalmazás előtt én be szoktam vetni a szokásos arckrémemet.

Mindenkinek ajánlom kipróbálásra, engem abszolút meggyőzött és többet nem is költök primerre. :)

Pontok: 5/5 csillagokkal és koronával :)