2015. július 27., hétfő

5 kérdés a szépségápolásodról



A legtöbb helyen, ha szépségápolási kérdéseket tesznek fel ezek a leggyakoribbak és tőlem is ezeket szoktátok leginkább megkérdezni, így gyorsan meg is válaszolom őket.

Van-e valamilyen szépségápolási rituálé, amit még az édesanyádtól tanultál?

Anyukám nem használ túl sok kozmetikumot, sminkelni pedig nagyon ritkán sminkel, pedig fantasztikusan ügyes benne. A legfontosabb, amit tőle tanultam a hideg vizes arcmosás reggelente, még a legproblémásabb időszakban (értsd tini korom és a pattanásos háború) is ez tette rendbe  a bőrömet. A másik lényeges tanács, amit megfogadtam, hogy sose használjak nem a bőrtípusomnak megfelelő krémet, vagy olyat, amit idősebb korosztálynak ajánlanak. És az utolsó szentírás, amit tőle hallok mindig, hogy belülről is hidratáljak, így igyekszem napi 3-4 liter vizet meginni.



Mi az, amit minden nap megteszel az arcbőrödért?

Eddig a gondos és alapos arctisztítás és hidratálás volt a napi menü, de most át szeretnék állni az ázsiai arcápolási rutinra, ami 10 lépésből áll. Amúgy ami elengedhetetlen szerintem a smink tökéletes lemosása és amikor nem megyek sehová, akkor nem is sminkelek.











Mi az a szépségápolási termék, ami mindig ott lapul a táskádban?

Nyáron a termál víz (Evian) az a termék, ami mindig ott lapul, hogy felfrissítsen és hidratáljon. Amúgy a szemhéjtus (Manhattan DIP) az örök barátja a táskámnak, ezzel bármikor szuper szemhangsúlyos sminket tudok abszolválni.







Szerinted mi a legrosszabb, amit egy nő elkövethet a külsejével?

Csúnya, túlhangsúlyozott, felemás szemöldök! Egy szép szemöldök, gyönyörűen keretezi az arcot, így lányok ne rontsátok el a külsőtöket egy elbaltázott formával, vagy színnel. Ami még ehhez kapcsolódik az az elbaltázott szemöldök tetoválás, illetve szájkontúr tetkó. Én soha nem csináltatnék kozmetikai tetoválást, hiszen a trendek változásával nevetségessé válhat tőle z ember, gondoljunk a túlhúzott cérnavékony szemöldökökre, illetve a kékesre kopott tetoválásokra.

Ha ruházkodást nézzük, akkor elmondhatom, hogy utálom a strasszos, Mayo Chi.. és Amnéz... ruhadarabokat, olyan olcsó hatást kelt a nőkön. Az anyaguk is túl vékony és gagyi, így kiad minden hurkát, csontot...előnytelen és ízléstelen szerintem. A műszálas csipkéitől pedig egyenesen kiver a víz, vetekszik a leggagyibb kínai cuccokkal. 



Mi az a trend az idei szezonból, ami nagyon tetszik, és te is alkalmazod?



A hippi, fesztivál stílus nagyon közel áll hozzám, sajnos nincs az a vastag pénztárca, ami ezt finanszírozni tudná :) Tetszenek a hajfonatok is nagyon és a kánikulában nagyon praktikusak.

A kalapok és a tengerész stílus örök az életemben, de idén is mindenkit fel akarok bujtani ennek viselésére!


A "no make up" trend is kedvencem, minek a lényege, hogy úgy tűnik, mintha nem lenne sminkelve az ember, tehát szolidan kiemeljük a szép részeit az arcunknak. Ebből fakadóan a highlighter is állandó smink kellékem lett.