2015. július 28., kedd

Catrice Kaviar Gauche-TESZT

A Catrice és a Kaviar Gauche a nagy napra készíti fel a menyasszonyokat csodás kollaborációjuk két termékét pedig én is kipróbáltam, a következőkben erről olvashattok egy átfogó tesztet. 








Amit a márka ígér:

Az év eleji berlini divat héten nyújtott sikeres együttműködéstől inspirálva, a CATRICE és a Kaviar Gauche újra egyesül a nyáron, egy közösen megálmodott smink kollekcióban. A CATRICE „Kaviar Gauche" limitált kiadás egy nő életének legszebb napjára készült. A menyasszonyok mellett az exkluzív bohém sikk rajongói is izgatottan várhatják a 2015 júliusától elérhető modern, nőies stílusú összeállítást. A lágy pasztell árnyalatok és a kontrasztos szürke ideálisan illeszkednek a Kaviar Gauche nemzetközi hírű menyasszonyi ruha kreációihoz, amelyek ragyogó, avant-garde megjelenést és modern romantikát tükröznek. A kollekció abszolút csúcspontja a csillogó Gilding Szem – és Arc Paletta, amely összesen hat szemhéjfestéket, két púdert, és egy fehér szemceruzát tartalmaz. A csipkés-virágos csomagolásban pompázó termékek az év nélkülözhetetlen darabjai. A mindörökké a CATRICE-al kezdődik.





GILDING SZEM- ÉS ARC PALETTA

Hat finom, por állagú szemhéjfesték, a légies lila, a nőies rózsaszín, valamint a feltűnő szürke csodás, meleg árnyalataiban, amelyekkel természetes hatású, ámde annál ragyogóbb sminket hozhatsz létre. Legyen akár matt, akár csillogó, a szemhéjpúder könnyedén felvihető és összedolgozható a palettában lévő applikátorral. A fehér szemceruzát a vízvonalon és a belső szemzugodban alkalmazd, ezzel a kis trükkel nagyobbá, nyílttá varázsolhatod a tekinteted. Bár a fehér alapon arany, csipkés-virágos csomagolás már önmagában is elkápráztat, a meseszép doboz tartalmaz még egy világosabb, és egy sötétebb púdert vonásaid hangsúlyozásához.

C01 Once upon a Time







BLURRING PÚDER GYÖNGYÖK


Megszépít! A ragyogó nude és pasztell árnyalatokban csillogó, gyönyörű púder gyöngyök nemcsak szépek, hanem meg is szépítenek. Alkalmazd egy nagy ecsettel, hogy a bőröd egyenletes, tökéletes megjelenésű legyen. Fényvisszaverő pigmentek biztosítják a ragyogóan hibátlan arcbőrt. Az átlátszó tégely a dekoratív fedéllel igazi gyöngyszem a fésülködő asztalon.

C01 Sweet Secret








Azért is örülök ennek a kollekciónak, mert sok esküvői posztot szeretnék az eddigiek mellé készíteni, hogy ezzel is segítsem a menyasszonyokat. :) Találtok pár bejegyzést ITT és ITT.








TESZT


GILDING SZEM- ÉS ARC PALETTA



A csomagolása lélegzetelállító, letisztult és elegáns, teljes mértékben tükrözi az álomszerű esküvők hangulatát. A hófehér pappír dobozon az arany virágminta és a kaviar gauche felirat maximálisan a luxust hordozza magában. Ránézésre egy felső kategóriás terméknek tűnik, csillagászati árral, de tévedünk, hiszen 3000 Forint alatti összegbe kerül csupán.






A tetejét a helyén egy mágneses zár tartja, de egy fehér szalag megkönnyíti a felnyitását. Tűrhetően zár, bár nem lenne szívem egy táskába bedobni, hiszen ennek a sminknek a megjelenése is egy vizuális orgazmus, a táskám pedig egy koszos pöcegödör lenne neki. Ráadásul annyira nem szeretem a mágneses megoldású smink palletákat magammal hurcolni, mert azért mégiscsak kinyílhatnak.


Felnyitás után a fedél belső oldalán sárgásfehér árnyalattal szerepel a külső minta és a felirat. De ez ki érdekel, amikor a színek annyira csodásak és ég egy szemceruza és egy kis ecset is helyet kapott benne.




Hat szemrevaló púder borzolja meg a női lelkeket, dobbantotta meg az én szívemet is. Két arcra való púder is helyet kapott, amik a kontúrozásban lesznek hű társaink, a sötétebb barna a mélyítéshez, a világos pedig a csontosításhoz. A szemhéjpúderek ellenben fényesek, szaténos csillogásúak, így akár egy-egy árnyalatot fényes pírként, vagy highlighterként is az arcunkra csempészhetünk.



Kezdjük az arcra való színek tanulmányozásával a tesztet. A világos árnyalat csillámos, highlight, azaz tökéletes kiemelésre, csontosításra (arccsontra, szemöltökcsontra, ajkak felé érdemes felvinni). Szépen pigmentált, mini csillámokat tartalmaz, könnyű eloszlatni az ecsettel és jól építhető.

A barna árnyalat télen szerintem tökéletes lesz a bőrszínemhez, de jelenleg elég fakó, inkább a fehérebb bőrűeknek ajánlom. A pigmentáltsága elég kevés, sokkal többet vártam volna a színre nézve, több réteg építgetéssel se látszik megfelelően. A kontúr színt amúgy az arccsont alá visszük fel elsősorban, illetve a mélyíteni kívánt területre. Ezzel tudunk korrigálni az arcunkon, magas homlokúak leszedni ebből a részből, keskenyíteni az orrot, vagy rövidíteni stb. A kontúrozás az én saját plasztikai sebészetem. :)


Szemhéjpúdereknél soronként fogok haladni, így jobban szemrevételezhetitek a színeket, már amennyire képes volt visszaadni a csillogást az ócska kis kamerám. :)

A két legvilágosabb szín mindig a legrizikósabb egy palettában tapasztalatom szerint, így mindig ezek tüzetes vizsgálata határozza meg a véleményem. A tört
fehér árnyalat jól pigmentált, szépen építhető és maximálisan elégedett vagyok, felülmúlta a várakozásaimat. A púder rózsaszínesebb árnyalat, viszont kevésbé idilli, építeni kell és sajnos így is halovány a végeredmény, inkább csak a csillogást adja, mint a színét a szemhéjnak. 






Színek tökéletes meghatározásában kicsit béna vagyok, a világosabb barackos árnyalat nem igazán adja vissza a színét a bőrön eldolgozva, nagyon meglepő, de erősen a két legvilágosabb árnyalat felé húz. Pigmentáltsága erős, de sajnos inkább szintén csak szaténos fényt ad, bár a menyasszonyi sminknél ez igencsak fontos. 

A sötétebb enyhén tüdő árnyalatú rózsaszín viszont már megmutatja az igazi arcát, még pirosítóként is el tudom képzelni, nagyon kellemes rose goldos hatást kelt.


Igazi meglepetés viszont ezeknél a csalóka színeknél jött. Az orchidea lila árnyalat jóval visszafogottabb, mint amit sejtet első ránézésre, minden estre gyönyörű fényjátékával minden elképzelést és rossz szájízt feledtet, főleg a sötétebb árnyalat tükrében.

A sötétbarnának tűnő szín kipróbálva egy különleges barna, ami az igazi orchidea arcát mutatja, így a két szín egymással kombinálva fantasztikus sminket elevenített meg számomra már a swach láttán is. Nem túl pigmentáltak, de annál jobban építhető színekről van szó, ami menyasszonyi sminknél nem hátrány, hiszen rémesen tud mutatni az ártatlanság jelképe, egy szűzies ruhában, egy rémerős, közönséges sminkkel. Ennél a palettánál nem kell ettől tartanunk, sőt a kezdő sminkelők is könnyen fognak tudni bánni vele. 





A szemceruza teljes megdöbbenést okozott számomra, valamiért (a csomagolása miatt, na!) egyértelműen arany színre számítottam, nem hófehérre. Viszont nagyon örülök, hogy így alakult, hiszen egy jó minőségű fehér ceruza minden sminkasztal alap kelléke. Mostanában nem vagyok hajlandó csakis kajal ceruzákat, sokkal puhábbak, krémesebbek élénkebbek és pigmentáltabbak, ennél is fennáll ez a tulajdonság. Egyszerűen csodás! Bár arany színben is imádtam volna. :)




 Az ecset kétvégű, egyik a számomra abszolút nem használható gumis megoldás, de a másik vége egy jó minőségű ecsetke, amivel szépen fel lehet vinni a színeket. Persze nem árt egy jó satírozó ecsetet is beszerezni otthonra, ha maximális eredményt szeretnénk elérni a szem sminkelésénél.

Pontok: 5/3

Esküvős posztjaim közt egy ruhát többféleképpen is viselek, ahogy ebből a palettából is többféle sminket lehet varázsolni! :)

BLURRING PÚDER GYÖNGYÖK



Púder gyöngyök nem ismeretlenek számomra, már gyerek koromba is nagyon vonzódtam hozzájuk, oly annyira, hogy keresztanyám egyik ilyen termékét szépen meg is ettem. :) Most nem fognak erre a sorsra jutni ezek az igazgyöngy szépségű golyócskák becsszó, inkább a lehető legtöbbet próbálom kihozni belőlük. 

A gyöngyöket praktikus letekerhető tetővel ellátott tégely védi, ami egy szivacs garantálja, hogy nem törnek porrá az igencsak puha golyócskák. A műanyag minősége megfelelő, de a csodálatos virágos csipke minta ezen picit hajlamos a kopásra. Az alsó része áttetsző, amitől számomra még letisztultabbá és elegánsabbá válik.





Idén a legnagyobb sminktrend a fényes, highlighterezett bőr és ez odáig "fajult", hogy más a púdereink, pirosítóink is fénylenek. Nekem nagyon tetszik ez a fajta természetesebb smink, főleg a no make up hatás, amit ennél a palettánál és púdernél is láthatunk. Két árnyalatot tartalmaz a púder, egy világosabb (inkább pezsgő szín) és egy élénkebb púder rózsaszínt. 
Erősen felvíve, építve egyértelműen alkalmazható highlighterként, egy púder ecsettel viszont csodás élettel teli arcbőrt kaphatunk, de ni vigyük túlzásba. Építhetősége tökéletes és puha, szint krémes por állagának köszönhetően könnyű vele dolgozni, szépen eldolgozható a bőrön, bedolgozható az arcbőrbe.  Egyszerűen csodálatos végeredményt kaphatunk, ha okosan használjuk, az esküvő előtt viszont érdemes gyakorolni ezzel a púderrel. :) Pigmentáltsága messze felülmúl minden várakozást. :)

Ha emlékeim nem csalnak 1500 Ft körüli összegbe kerül. :)

Pontok: 5/5


A két termék közül inkább a púder az, ami felülmúlta a várakozásaimat, ha a pigmentáltságot és az első ránézés utáni elvárást tekinti. Kihasználhatóság szempontjából viszont a paletta nyeri a versenyt, kivéve, ha a púdert, amolyan kettő az egyben termékként fogom fel (highlighter és púder), na jó szóval ilyen szempontból, akkor ugyanannyira elégedett vagyok. Régóta vágytam egy visszafogottabb színeket tartalmazó szemfestékpalettára, amit megkaptam most. Mivel a menyasszonyoknak készült elsősorban ez a sminkkollekció, ezt figyelembe véve maximális elismerés jár a kollaborációért, könnyen kezelhető termékeket alkottak, amiket kezdő sminkelők is tudnak használni. A menyasszonynak nem kell rettegnie, hogy rémes, füstös, ócska sminkje lesz és egész életében dugdoshatja a nagy nap képeit. 

Ha szeretnétek készítek egy sminkvideót, amiben megmutatom milyen sminket tudok elképzelni ezekkel a termékekkel. :)

Hogy tetszik a Kaviar Gauche-Catrice kollekció? Mit fogadnátok el (lentebb a videóban láthatjátok a többi gyönyörűséget)?










Amire pedig nagyon fáj a fogam az az utazó kiadás, csak sajnos a közelembe sehol se kapható, pedig igazi neszesszerbarát a palettája.