2015. július 22., szerda

Szájápolás, ahogy én csinálom+Videó

Mára már nagyon tudatos vagyok a szájápolás terén, ennek az az oka, hogy a fogínyem a leggyengébb pontom, pont úgy, mint Achileusznak a sarka. Nem emlékszem, hogy volt e olyan valaha, hogy ne vérzett volna az ínyem a fogmosásnál. Mivel szeretném minél tovább megtartani a fogaimat szépen és egészségesen látni az innyemet, így a lehető legnagyobb figyelmet fordítom rájuk, mostani  posztban a tapasztalataimat fogom megosztani veletek, valamint a szájápolási rutinomról írok.







Sajnos két oldalról is megörököltem a fogínysorvadást, amivel szemben a legnehezebb felvenni a harcot. Ráadásképpen gyerekkoromban fogszabályoztak két éven keresztül, tudjátok a rögzített verzió, ami teljesen kilazította a fogaimat, amik azóta is mozognak enyhén. Nem lenne szabad mindenkit ész nélkül fogszabályozni, mert nem tudhatják a fogorvosok mikor futnak bele egy örökletesen is sorvadó innyű emberbe, vagy ami még rosszabb olyanba akinek a csont sorvad a szájában és ezzel visszafordíthatatlan károkat okoznak. Nálam ez történt, sokkal korábban jelentkeztek ezek a rémes tünetek és intenzívebben. A következő generációk szüleinek mondom, ha van fogínysorvadás a családban érdemes inkább a fogszabályzást kihagyni, ha csak ne drasztikus az elváltozás, mert ezzel csak fokozhatják a bajt, mint esetemben.




Fogkefe vonalon a fogorvosom az elektromos verziót ajánlotta azt is csak a gyengéd sörtéset, így ulta Soft fejjet veszek mindig hozzá. Nagyon elégedett vagyok a tudásával  és nagyjából 2-3 naponta használom. Másik kedvencem, ami a mindennapi fogkefémmé lépett elő, az a Cruparox svájci márka, amit a Pixiboxnak köszönhetően ismertem meg. Nagyon szeretem, hogy minden eddigi fogkefénél puhábbak a sörtéi, így nem sérti fel az ínyem és a vérzés se jelentkezik annyiszor szerencsére. Különlegessége még, hogy 10-szer több sörtéből áll, mint egy hagyományos fogkeve és tényleg tökéletesen tisztít, nagyon kézreálló. Ajánlom mindenkinek. Sok termékét volt lehetőségem tesztelni, így hamarosan egy átfogó Cruparox tesztet is teszek majd ki a blogra.



Régi társam a Paradontax fogkrém, ami kifejezetten a fogínyvérzés megszüntetésére szolgál, amióta használom tényleg javult a helyzet és már az ízét is kifejezetten kedvelem, eleinte viszont nem volt a kedvencem.
Egy heves ínygyulladásnál a kedvenc gyógyszerészem ajánlotta ez a szájvizet, ami szintén a napi rutinom része, csökkenti a fájdalmat, ami gyulladás esetén jól jön és gyulladáscsökkentő hatása is van, emellett szuperül frissíti a leheletünket. Általában kis üvegcsében hordok magammal a táskámba is, nem vagyok egy rágó párti, inkább szájvízzel frissítek magamon. 





Vitaminokkal is próbálom belülről támogatni a szervezetem, kifejezetten a fogíny védelme érdekében szedem a Vitinne plust. Én nem csupán kúraszerűen, hanem napi rendszerességgel beveszem az ajánlott mennyiséget.











A Gengigel még amit ajánlani tudok, az ínyre kenve lefekvés előtt szoktam alkalmazni, nagyon jól nyugtató és gyulladáscsökkentő hatású termék, de ha érdekel Titeket külön külön is írok ezekről egy tesztet. 

Aki küzd ilyen ínyproblémákkal, Ti mivel veszitek fel a harcot ez ellen? Milyen termékek váltak be?