2015. július 30., csütörtök

Hófehér mentsvár-OUTFIT

Már egy outfit posztban megmutattam az örök nyári színt, így kötelességemnek érzem, hogy a másik klasszikusra is felhívjam a figyelmet. Idén, aki nem akar félre nyúlni, annak a kis fekete helyett a fehéret ajánlom. Tetőtől talpig is ér ezt a színt viselnünk, persze nagyon odafigyelve az árnyalatokra. Remek választás lehet egy maxiruha és ráadásul az egyik legkellemesebb viselet egy városnézős, nyaralós estén. 





Legtöbbször az a kérdés merül fel, hogy mik is a női gardrób alapdarabjai, nos a listáról nem hiányozhat a jó öreg maxiruha. Be kell valljam sokáig, amíg nem köszönt vissza a divatba egyfajta hippi göncként gondoltam a maxi ruhadarabokra, aztán ez a rossz sztereotípia tova szállt és rádöbbentem milyen csinos, milyen nőies és milyen változatos ez a fazon. Nem utolsósorban pedig praktikus, nem csak azért mert lenge és könnyed viselet, hanem mert ápol és eltakar. Itt elsősorban arra gondolok, amikor már miniszoknyát nem tűrő, nem épp tükörsima a lábunk, elkélne a borotva, ám nincs épp időnk a nyári rohanásban. Van ilyen, ekkor a legegyszerűbb, legidőtakarékosabb megoldás, ha előkapjuk a kedvenc maxinkat és robogunk is. :)



Én most ebben az esetben nem a lábaim próbáltam eltakarni, hanem egy csodás romantikus vacsorához választottam ezt a hófehér géz ruhát, ami szuper nőies és csodásan illett Horvátországhoz, Rab városához. A mediterrán hangulatot, ha ruhadarabban kéne leírnom, biztos, hogy a maxiruhát vágnám rá!

Maxiruhák szabását tekintve is bő a választék, így tényleg mindenki megtalálhatja azt a fazont, ami a legelőnyösebb számára. Idén nyáron a legtrendibb az alul fodros verzió, még jobb, ha se derékba, se mell alatt nincs szűkítve. Bevallom nekem ezek annyira nem nyerték el a tetszésem, így maradok egy olyan fazonnál, ami előnyös a számomra.




Alacsony vagyok nem vitás, 160 centimmel épp, hogy csak kilátszom a földből, hiába mondja anyukám, hogy "nagy vagy, földig ér a lábad". Sok helyen olvastam, hogy bizony az alacsony csajok felejtsék el a maxi ruhákat, nem egy befásult stylist és divat szakember hajtja ezt, mint a pereces. Ezt kérem felejtsük el, egy jól megválasztott földig érő ruha, igenis nyújtja az alakot és oszlopszerű, gótikus hatást ad a viselőjének. A V nyakkivágás nagyon előnyös a kisebb nőknek, ez hangsúlyozza a derekat. Nyújtja a "lábak" hosszát, ha mell alatt húzott egy ruha. Érdemes egyszínű, vagy pici mintásat választani azoknak, akik nem túl magasak, esetleg olyan minta eloszlatást, ami a ruha aljára és tetejére vonja a tekintetet.



Most, hogy a cseleket elmondta, lássuk a szettemet. :)


A ruha egy fast fashion üzlet idei kínálatából került ki és kétségtelenül fehérben mutatott a legjobban, de rózsaszín, menta zöld és fekete színben is elérhető. Kifejezetten a nyaralásra vásároltam, de már előtte is aktívan viseltem annyira kényelmesnek bizonyult. 


Egy ilyen gézruha millió arcát tudja mutatni, az elegánstól, a bohémig, a kiegészítők játékán múlik az egész varázslat. 


Amiben mindig következetes vagyok az a lapos szandál, valahogy furán érezném egy magassarkúban benne magam. Egyik kedvenc szandálom viseltem hozzá, ami kristályokkal díszített, letisztult darab, sajnos három év intenzív hordás után ez volt az utolsó útja, az egyik pántja elengedett, de az biztos, hogy életem egyik legjobb vására volt, ha látok hasonlót gondolkodás nélkül lecsapok rá. 


Kicsit furán hátracsúszott a fotón a lábam, nem nagy... csak csámpás vagyok! :)
Mivel mell alatt húzott, így nagyon lenge, a legnagyobb forróságban szinte megváltás lesz a viselése. A pántja állítható, így a kezünkben a döntés, hogy mekkora dekoltázst engedélyezünk. 



Mellrésze önmagában is merevített, szivacsos betétnek köszönhetően nem igényli a melltartó viselését. Én egyre inkább a melltartó hanyagolók pártjába állok és a trendek is ebbe az irányba mutatnak. Ettől függetlenül azt tanácsolom, akinek szüksége van, vagy szereti az ne váljon meg kedvenc cicitartójától, mert a divat azt javasolja. Viszont a szilikon pántot, ami még mindig szembe jön az utcán kérlek dobjátok ki, mert gusztustalan. Az lenne a lényege, hogy ne látszódjon, de én mégis látom, tehát nem működik, ha pedig elszíneződik (mert el fog) akkor leginkább ócska hatást kelt. Egy jól megválasztott pánt nélküli fazon a legelőnyösebb megoldás a vékony pántú, vagy pát nélküli ruhák esetében. 



Táskánál egy egyszerű kis fehéret választottam, a természetesség jegyét pedig a rattan jelleg adja vissza. Minden belefért, amire egy nyári városnézésénél szükség volt, ezt az egy kisméretű táskát vittem csupán magammal és egész idő alatt minden ruhámmal jól tudtam összehangolni. 















Ékszerek vonalán mixeltem, mint mindig, ezüst, arany és bronz is szerepelt a repertoárban. Enyhén görögös hatásra tesz egy lapáttal a felkar karkötő, amit bátran viseljetek, szerintem nem csak Xénának áll jól. 




















Egyetlen igazi szín bukkan fel rajtam a kék, melynek tenger árnyalatainak variációi izgalmas kompozícióba pihennek egymás mellett. A körmömön egy Moyra Aqua Jeans árnyalat kapott helyett, kedvenc Rossetti karkötőm türkiz kővel, valamint egy Chill-Earings tengerkék kristályos és gyöngyös visszafogott darabja gondoskodik a tenger idézésről.

A hatalmas ezüst színű karperes egy dániai antik vásáron lett az enyém. 

Kedvenc ametiszt gyűrűm szinte mindig viselem, most vékony karika ujjvég gyűrűkkel házasítottam. 

Nyaklánc inkább egyiptomi hatású, ami a Lucia Mondi nyíregyházi üzletéből való. 



Mivel imádom mixelni a stílusokat, így ebben a szettben a kultúrák jegyeit jelenítettem meg, egyfajta eklektikus, multikulturális hatást elérve ezzel. Egy indiai szárira emlékeztető, könnyű, királykék kimonót választottam, ami jól jött a késő éjszakai vacsorához. A gyöngy hímzéstől indiai hercegnőnek érzem minden alakalommal magamat, annyira elegáns ez a kis ruhadarab.









Kis harmónia is jelen legyen a kék visszaköszönése egyenesbe hozza a szett kiegészítőjét és kiemeli szépségüket. 























Rab városának atmoszférája szinte időutazásbeli hangulattal járt át minket, csodás gyertyafényes vacsoránk során nem csupán gasztronómiai élményekkel gazdagodtunk, de felejthetetlen emlékekkel. 













Smink:

Hőségre való tekintettel minimális sminket használtam, csupán a szemem emeltem ki.

Szemhéjtus: Manhattan DIP
Szemöldök: Catrice kétvégű ceruza
Szempillaspirál: Maybelline
Highlighter: MeMeMe (ezt a belső szemzúgban is láthatjátok)

Hajam a tengervíz hatására elég kócos és fénytelen lett, így nem is próbálkoztam a formázásával, nem akartam plusz megpróbáltatásoknak kitenni.

Szett: 
Ruha: New Yorker
Cipő: Skála
Táska: Primakt-Secondhand
Kimonó: Secondhand
Felkarkötő: Bijou Brigitte
Türkiz köves karkötő: Rossetti bizsu
Kék köves-gyöngyös karkötő: Chill-Earrings
Ezüst karperec: Antik
Arany tetoválások: Ebay
Körömlakk: Moyra Aqua Jeans
Ujjvéggyűrűk: H&M


Hogy tetszett a szett? Ti viseltek maxiruhát?