2015. július 24., péntek

Latinos indián, avagy mixelj stílusokat!-OUTFIT

Egy városi outfittel szerettem volna kezdeni a horvátországi nyaralós szettjeim bemutatását, így most láthatjátok, hogy mibe fedeztem fel a kánikulában ezt a csodás óvárost. A szűk utcák Eger városát idézték meg számomra, olyan volt néha egy-egy pillanatra, mintha gyermekkorom kedvelt nyaralóhelyén találnám magam, pedig oly sok az eltérés a két város között. 







A várost régen kőfalakkal vették körbe, melyek a déli részen egészen épen maradtak, romantikus hangulatú kis ékszerdoboz. A Kvarner-öbölre a magasabb pontokról lenézve az Adria türkiz és mélykék habjait csodálhatjuk meg. :)

Másik csoda magyar szemmel a növényvilág, pálmafák és kaktuszok mindenhol és babér sövények, rozmaring cserjék. Tipikus mediterrán hangulat, amire még ráerősítenek a csodás virágzó bokrok a kőfalak felé magasodva. 




Térjünk rá a szettre, idén a piros egy nagyon közkedvelt szín a nyári palettán a divat világában. Nem lehet vele túlzásba esni, akár tetőtől talpig öltözhetünk ebbe a színbe, feltéve, ha teljesen azonos az árnyalat. Én viszont egy mintás szoknyát választottam a vörös felsőmhöz, amiben visszaköszön ez a színvilág. 


A felső egy nagy fodros, spanyol hangulatú darab. Már idén is láthattuk a divat bloggereken, így gyanítom jövőre mindenki előszeretettel fogja hordani ezeket a fazonokat. Ráadásul az én választásom egy crop top, vagyis hasvillantós megoldás. Ne értek egyett azokkal, akik szerint ciki lenne csípő nadrággal, vagy szoknyával viselni, egy szép hasat simán meg lehet teljes egészében mutatni. Jelen esetben viszont a közkedvelt derékszabású szoknyát társítottam, így az utolsó trendeknek is megfelel ez az összeállítás. 



A vállat szabadon hagyó megoldások szerintem szuper szexissé teszik a női blúzt, anélkül, hogy közönséges hatást keltene. Sokkal szebb, mint a mélyen dekoltált darabok, így bátran ajánlom mindenkinek! A fodor a kisebb mellű nők keblét is optikailag nagyítja, így garantáltan imádni fogják. 



 A szoknya mintája kontrasztot alkot a felső stílusával, így megvan a szett bolondítva, ezáltal teljesen én vagyok. A minta leginkább engem az indián poncsókra emlékeztet és mivel egy vastagabb szövet anyagból készült, ősszel és télen is fogom tudni viselni. A vászon anyagának köszönhetően mégsem volt túl meleg, így a kánikulát is könnyen átvészeltem benne. 



Kiegészítőknél a karkötő és a fülbevaló jött számításban, szerintem ezekhez a felsőkhöz kár nyakláncot felvenni, a kulcscsontunk szépségéről vonná el a figyelmet. A fülbevaló hangsúlyos és nagy, szintén azték, indián jellegű, a bohém pikantéria, egyfajta hab a tortán. 




A kék köves karkötő a tengert idézi meg, mellé pedig egy horgolt, csomózott hippis kapott helyet, ami az egyik legnagyobb kedvencem idén nyáron. Láthatjuk az egész szettet a minták keverése, mixelése, a stílusok ütközése határozza meg, mégis harmonikus a végeredmény. 




Fehér táska nyáron, olyan mint a kis fekete ruha, kötelező minden nőnek. Most egy kis méretű rattan darabot vittem magammal, hiszen nem sok mindenre volt szükségem a városnézéshez. A vállon átdobós kis méretű táskák reneszánszukat élik, a hatalmas merev falú verziókkal együtt, ha szuper divatos szeretnél lenni én azt ajánlom ezt a két fazont szerezd be idén, de már az ajtóban kopogtatnak a batyus megoldások, amiknél nem sok praktikusabb létezik.


Szandál egy egyszerű strasszköves darab, már több helyen is szerepelt, így most nem esem pánikba, hogy nem látszik igazán a képeken. ITT megnézhetitek.


Szett

Szandál: Kelet Áruház
Felső: Bershka
Szoknya: Springfield
Táska: Secondhand (Primark)
Köves karkötő: Chill Earrings
Csomózott karkötő: Lucia Mondi
Fülbevaló: Lucia Mondi
Körömlakk: Moyra Aqua Jeans


Hogy tetszik Nektek ez a szett? Milyen szerintetek az ideális városnézős ruha? :)