2015. július 11., szombat

Nem csak bölcsész divat az etnó-OUTFIT

A nyár stílusát a fesztiválok határozzák meg, erről már láthattatok is bejegyzést ITT és ITT A fesztiválok alfája és omegája, kétségtelenül Woodstockra vezethető vissza, így a hippi hangulat is igencsak dominál és az etnó elemek. Mív évekig sokan lenézték, egyfajta bölcsész, néprajzos dilinek tekintették, ma előszeretettel bújnak bele a törzsi, indián és indiai hangulatú ruhákba. A divat örök és visszatérő, tehát a spirál effektusnak köszönhetően visszaköszön időről időre anyukánk és nagymamánk stílusa. :)








Kezdjük a leghangsúlyosabb elemmel a mintás, indiai hangulatú szoknyával, amit elefántok díszítenek. Amikor megpillantottam egy secondhand üzletben azonnal lekaptam, mert gyerekkori emlékeket idézett ez az anyag, nagyon hasonló ágytakarója volt keresztanyámnak, amit imádtam. Midi fazonja nagyon nőies, de emellett nyári hőség legkellemesebb viselete, praktikumot szem előtt tartóknak a legjobb választás. Az anyaga is csodás természetes és önnyű de mégsem túl gyűrődős (utálok vasalni, így megbecsülöm az ilyen darabokat). 












A szoknya be kell valljam picit bő derékban, de egy vastag övvel ezzen könnyen lehet segíteni, mint ahogy látjátok. Én egy fekete, szegecses, lakk övvel húztam össze, amitől megvan benne a csipet vagányság, ami nélkül szinte sose lépek az utcára, ez hozzá tartozik a stílusomhoz.

















A felsőt ebay mennyországról rendeltem, szuper kis crop top, ami fekete csipkés. Idén a renesztánszát éli a csipke, minden mennyiségbe viselhetjük, de lehetőleg ne azt a rémes nyúlós, műszálas fajtát, attól a hideg kiráz. Ha valami olcsó hatást tud kelteni, na az a Mayo Chix jellegű ruha, légyszi azt inkább hagyjátok meg másnak. 















A felső hátulja is szenzációs, vékony pántok, ami szexissé és merésszé teszik az egész hatást.





















Cipő vonatkozásában nem aggódtam túl a dolgot, egy kényelmes flipflopot választottam, mer igenis csinos egy egy ilyen darab, ha igényes a kivitelezése és nem gagyi műanyagból készül.

A kalap is jó szolgálatot tesz és filc anyagú darabjainkat is viselhetjük, egy hűvösebb napon. 
























A nyaklánc erősíti a törzsi, etnó hatást, nagyon mutatós szerintem ez a fogakra emlékeztető fém nyakék.
















A táska egy rattan anyagú kis lekerekített fazon, amibe pont a minimális mennyiségű holmink belefér. Nyaralásnál városnézéshez (ha a barátunk hoz egy hátizsákot), vagy egy fagyira leszaladni ideális lehet.

Fémes tetkókról már sokszor ejtettem szót, igen folyamatos ragyogásban vagyok. :) 

A fatima keze karkötő pedig az egyik kedvencem, amióta megkaptam. :)










OUTFIT

Szoknya: Secondhand
Top: Ebay
Kalap: Ebay
Öv: H&M
Táska: Primark
Flipflop szandál: H&M
Nyaklánc: Skála
Fatima keze karkötő: Chill-Earings
Ezüst tetkó: Ebay




Hogy tetszett Nektek ez a szett? Ti viseltek/viselnétek hasonlót? Ugye, hogy nem is BTK-ás? :)