2015. július 18., szombat

Astor Quick Shine-TESZT

Három csodálatos Astor Quick Shine körömlakkot teszteltem, a következőkből ezekről olvashattok egy részletes tesztet. Elöljáróban annyit, hogy a ragyogására nem lehet panasz, fényképezni is kihívás volt, mert annyira fénylő, csillogó.


Felfigyeltem arra, hogy ilyenkor nyáron sokkal szívesebben lakkozza mindenki a körmét, így igazán aktuális a jó körömlakk keresgélése.


Life in Pink 204

Az igazi rózsaszín lakk, egyből beindította a Barbie baba énem, így több alkalommal is kipróbáltam, talán erről a lakkról van a legtöbb tapasztalatom.
Az üvege oválisabb, könnyen tárolható átlátszó üvegcse, én kifejezetten szeretem ezt a típust praktikum szempontjából. 


A színe csodálatos és teljesen egyező azzal, amit az üveg mutat. Nemrég belefutottam egy olyan lakkba, ami teljesen más színű volt, mint ami látszott a körömlakk üvegén át, azóta ez is egy értékelési szempont nálam. 


Állaga kicsit az én ízlésemnek sűrű, de persze a nyári kánikula is rátesz erre, így nem rovom fel ennek a lakknak különösebben. Könnyű vele dolgozni, egyenletesen eloszlatni a lakkot.


Egy rétegben csíkoz, két rétegben szépen fed, egyenetlenségek nélkül. A maxi csillogása pedig a köröm egyenetlenségét is jól leplezi. Hihetetlen fényes lakkról van szó, a gél lakkok szintjén mozog a ragyogás faktora, amit persze az én buta kis fényképezőm képtelen volt átadni.

Pontok: 5/4,5 Kicsit hamar megkopott a körömvégeken, de volt is használva  a kezem. 


Into the Sunset 203


Ennél az árnyalatnál előre is bocsánat, hogy nem javítottam azokat  részeket, ahol a bőrre került a lakk, de kutyafuttában nyaralás előtt pár perccel fotóztam be.
Az üvege ugyanolyan, mint az előzőnek, így erre nem térek ki, kézreálló és kész. :)



Álaga ennek is sűrű, a három lakkból ez a 203-as árnyalat a legsűrűbb és a legkevésbé egyszerű körömlakk. Kicsit nehezebb a lakkozás vele és ez is igényli a két réteget. Viszont cserébe pillanatok alatt megszárad és csodálatos ragyogással vonja be a körmöt.



Az ecsetekről még nem ejtettem szót, lekerekítettek közepesen szélesek, egyre inkább megszokom, hogy sok márka állt át erre a típusra. Könnyebb ívesen festeni így a körömágynál ezzel fazonnal. Kicsit sok festéket vesz fel, így mindenképp érdemes lehúzni belőle, én amúgy is a vékony rétegek híve vagyok.


A színe nagyon különleges, ami kevésbé érvényesül szerintem a képeken, enyhe pink árnyalata van, talán egy sötétebb málna színhez hasonlítanám. Azoknak ajánlom, akik unják már az igaz vöröset, de képtelenek lemondani a piros árnyalatról. :)





Összességében ezzel a lakkal gyűlt meg a leginkább a bajom, főleg sűrűsége zavart, de valamivel hamarabb is pattant meg, mint a két testvérkéje, így 5/3,5 pontot érdemel, ami lássuk be még így is elég szép teljesítmény  szőrös szívem mellett.
Lady in Black 602


A legkedvesebb számomra ez a csodás grafit szürke fényű fekete lakk lett. Nem elég, hogy színjátszó, de ráadásképp még picuri, mikro ezüst csillámokat is tartalmaz. Leginkább a Picture Polish lakkokat idézi és ugye jóval kedvezőbb áron hozzájuthatunk ehhez a Quick Shine lakkhoz.



A finish beli eltérés mellett az állagában is fedeztem fel különbséget. Sokkal inkább folyékony, könnyebb felkenni és egyenletesen eloszlatni. Száradási ideje pazar és a fénye leírhatatlan. 


Egy rétegben is elég jól fed, de két réteg tökéletesen elég a parádés végeredmény érdekében. Talán ez a kép adja vissza leginkább a szépségét. Mint minden ilyen kicsit metálos lakk, ezen is látszik az ecset csíkozása, de a ragyogó fénye mégis jól ellensúlyozza és leplezi, így kitűnőnek mondanám ezt is.


Megjegyzem a lakkok elevezése is elég találó, ez a körömlakk tényleg a kis feketével egyenértékű, biztos, hogy ha elfogy újraveszem. 


Nyáron kicsit furán néznek a fekete lakkokra, de ennyi dicséretet még nem kapott a körmöm, mint, amikor ezt az árnyalatot viseltem. :)

Pontok: 5/5


Ugye, hogy Picture Polish hangulatú?


Összességében mindhárom körömlakk elérte, hogy elismerően nyilatkozzak róluk, szuper minőséget sikerült az Astornak létrehozni és a 45 másodperces száradási időt is betartja. 

















Legnagyobb kedvencem a fekete lett, ami a körömlakk mániások újabb szent grálja. Aki igazán rózsaszínben akarj látni a világot, annak találták ki ezt a pinket, amit Barbie is kenne magára nonstop. :) A piros is különleges, azoknak való, akik nem tudnak dönteni, hogy rózsás, vagy vörös legyen a körmük, a tökéletes kombót kapják, de az ügyes kezükre szükség lesz a felkenésnél.





Tartóssága mindhárom lakknak felülmúlta a várokozásaimat, 5-7 napig bírták lepattanás nélkül, pici körömvég kopással.


Nektek melyik szín tetszik leginkább? Szoktatok Astor lakkokat használni? Melyik a kedvenc Astor terméketek?