2016. január 10., vasárnap

A HÓNAP MÁRKÁJA : PUPA Milano

Ígértem új rovatokat a blogon, az egyik ilyen újítás a hónap márkája lesz, amiben egy-egy olyan márkát mutatok be a hónap alatt részletesen, ami belopta magát a szívembe. Tervezek ezekkel a márkákkal kedvences bejegyzést, kívánságlistát és perszee egy ilyen márka ismertető posztot is. A 2016-os év januári márkájának pedig egyik kedvenc sminkmárkámat választottam, ami mind minőségben, mind árban fantasztikus, abszolút a professzionális kategóriába sorolom, de kedvező árai miatt mindenki számára elérhetőek.
2015 elején jelent meg kis hazánkban a PUPA Milano sminkmárka, azóta három budapesti üzletében válogathatnak a sminkelés szerelmesei. Győri Árkádban is nyílt üzletük, ez reménnyel tölt el, hogy előbb utóbb más vidéki nagyvárosban (légyszi Nyíegyházán is) nyílik majd boltjuk.





A márkáról


"A Pupa egy 1976-ban létrejött olasz cég, mely a Micys Company tulajdonában van. A Pupa Nő öntudatos, képes választani, szenvedélyes és szabad, de ezzel együtt kitartó és hűséges. Tisztában van azzal, hogy mit szeretne és hogy szeretné érezni magát, és elsősorban önmagáért gyönyörű.

A Pupa dekorkozmetikumokat, intenzív hatóanyagú test- és arcápolási termékeket, parfümöket és fürdőkultúrával kapcsolatos termékeket gyárt, amelyek már a világ 70 országában kaphatóak."

forrás: Krémmánia





A PUPA márka megtisztelt azzal, hogy sok termékét bocsátotta rendelkezésemre, így alapos bepillantást engedett a termékpalettájába. A termékkínálatuk elég széles, a sminkelés teljes területét lefedi, de különböző kozmetikai termékeket is gyárt, sőt SPA csomagokat is találhatunk náluk. Időről időre, szezonról-szezonra trendkiadásokkal rukkol elő. Imádnivaló és fantáziadús csomagolások jellemzik a limitált kollekciókat. Karácsonyra rengeteg féle csomaggal örvendeztette meg a vásárlókat, ezzel megkönnyítve az ajándékozást és ajándékválasztást. Jelenleg 50% kerdvezménnyel juthatunk megannyi csodás termékükhöz és csomagukhoz (2016. Február 7-ig).






Pupa körömlakk


A körömlakkjaik igazán csinos üvegben kapnak helyet, nagyon dekoratívak. Az ecsetük elég széles és lekerekített, amivel könnyű bánni és egyenletesen felvinni a lakkot, ami a márka esetében elég folyékony, jól elterülő. A száradása közepesen gyors, de ezt kompenzálja, hogy két rétegben is remekül fed. Magas fényének köszönhetően fedőlakkot nem igényel, csodásan ragyog a fényben. Tartóssága nem rossz, két-három napig sértetlen, fedőlakkal persze még jobban meghosszíthatjuk az élettartalmát. Nekem az óriási kedvencem tőlük a karácsonyi kiadás araany színű lakkja és az arany, „toll” glittereket tartalmazó fedő lakk, ezek kombója lerobbanthatatlan volt a körmeimről.











Pupa szemhéjpúderek

Én kétfajta mono púdert próbáltam a Vamp! égetett szemhéjpúderét és a préselt szemhéjfestékeit. Emellett krémes szemhéjfestékek is megtalálhatók a márkánál.



Az égetett szemhéjpúderek textúrája fantasztikus, nem porolnak, bársonyosak és könnyen eldolgozhatóak. Különlegességük, hogy szárazon és vizesen is hasznlhatóak, utóbbi módon sokkal intenzívebb a színe, de szárazon is remekül pigmentált és jól építhetőek. Kopásuk enyhe, nap végére inkább csak enyhén figyelhető meg, más árnyalatba váltanak, tehát csupasz részeket nem figyelhetünk meg.

Neszesszerekbe nagyon ajánlom a duo megoldású szemhéjpúdereiket, amik színükben remekül kiegészítik egymást és csodás sminket tudunk készíteni velük percek alatt. Mivel egy kis tükör is helyet kapott benne, így abszolút praktikus társa a táskánknak. TESZT ITT









Első élményem a Pupával, amikor egy esküvőre sminkeltem Kata barátnőmet a palettájával. Első próbára szerelem volt, pigmentáltsága és színei különlegesége levett a lábamról. Ekkor elhatároztam, hogy mindenépp beszerzek egyet, de ahogy a honalpon böngésztem rájöttem ez nem lesz egyszerű feladat, mármint a választás, mert szinte mind iránt olthatatlan vágyat éreztem.

A karácsonyi kiadásból a kedvencem a négytagú szemhéjpúder paletta lett, amiről csak ódákat tudnék zengedezni. Az arany, bronz árnyalat mindig a kedvencem volt sminkeket illetően, ebben a palettában pedig különleges árnyalatokban szerepelnek, amik együtt használva csodás, ragyogó szempárt eredményeznek. TESZT ITT





Cicamica paletta


Ahogy megjelent máris akartam, pedig aki ismer nem vagyok egy macskás nő, de ez a hiper cuki kategóriába sorolható darab maga a csoda. Nagyon jól pigmentáltak a színei és a szájfények, rúzsok is izgalmasak és jó minőségűek benne :)









PUPART


Ezt a palettát még nem volt szívem birtokba venni, de egy videóban ezzel szeretnék sminket készíteni, akkor majd önállóan is láthatjátok. 



Pupa szem- és szájceruzái


Igazán széles színpalettával rendelkezik a ceruzák terén is a márka, matt és metálos színek közül is válogathatunk. Ajakceruzák 12 árnylatban, míg a szemceruzák 60 színben kaphatók, ami tényleg óriási kínálat. Könnyedén aplikálhatóak a színek, ahogy utána olvastam ezt innovatív bőrpuhító olajoknak köszönhetjük. Abszolút nem karcolnak ezek a cerkák, ami sok márkánál jellemző sajnos.
A kajal kohl szemceruzák nagyon krémesek, így szemfesték, akár füstös smink alapnak is kiválóak. Mindenképp ajánlom a szeméhéjporral való fixálásukat, mert krémességük miatt ezt a lépést kihagyva elmászhatnak a helyükről. Jó hír viszont, hogy a vízvonalban is intenzív színt csempésznek, így megkoronázhatjuk a sminkünket velük.
Az ajakceruzák remek kontúrt, de akár rúzs alapot is szolgálnak. Nem engedik megfurni a rúzst a vonalon kívülre és tartósabbá, szebbé teszik a végeredményt.
A karácsonyi kiadásban pedig csillámos kétvégű ceruzák is helyet kaptak, arny és fekete árnyalatba.


Pupa Rúzsok



A rúzsok a nők legjobb barátai, hiszen amikor nincs kedvünk a sminkünkkel tökölni, akkor egy kis szempillaspirál és egy rúzs máris rohanhatunk. A Pupa rúzsai nagyon krémesek, könnyen felvihetőek egyenletesen eloszlanak és igazán mutatósak az ajkakon. A csomagolásuk pedig igazi highend termékekre jellemző, már messziről kiabálja, hogy ebben a tégelyben bizony minőséget találsz. TESZT ITT








Folyékony matt rúzsok
 


A lip fluidok azt hiszem a tavalyi év legnagyobb kedvencei voltak, én is nagy lelkesedéssel kutattam a legjobb után. (Nemsokára egy nagy összehasonlító tesztet is hozok azz általam próbáltakról.) A Pupáé az I'm Matt lip flud eszméletlen pigmentált és könnyű egyenletesen felvinni. Sajnos nem csók és evés-ivás álló, de cserébe nem szárítja az ajkunkat, sőt én még krémes állaga miatt hidratálást is észrevettem. 





Nagy színválasztékát kiegészítette karácsonyi kollekció pár darabja is és biztos vagyok benne, hogy más limitált kiadások is bővíteni fogják a színskálát. TESZT ITT

















Highlighter

Kiemelőből, vagy más néven csontosítóból a leggyönyörűbbet volt módom kipróbálni, a karácsonyi kiadás szépségét, az arany színű csodáját. Nagyon szépen pigmentált és építhető, különleges fényt ad az arccsontnak és persze a szemhéjakon használva is gyönyörű. Tökéletes alapozás után a kontúr visszaadja a természetes árnyékokat az arcunknak a highlighter pedig a fényeket, ez a hab a makeup tortáján. TESZT ITT




Pirosító


A legszebb pirosítóval kezdhettem az ismerkedést, ami a Pupa arcpírjait illeti. Igazán mutatós a csomagolása, a mozaikos megoldás pedig valami fantasztikus a leopárdos mintának köszönhetően. Dögös és cuki egyben az egész. Könyen felveszi a színt az ecset, nem porzik túlzottan,jól pigmentált és remekül építhető, akit pedig bővebben érdekel ITT talál róla tesztet. :)



SPA kiadás


Egy masszázs gélt és egy tusfürdőt próbáltam ki otthoni wellnessem alkalmával. Az „én időm” eltöltésénél nagyon fontos, hogy jókat fürödjek és itt ott bemerevedett hátam megmasszíroztassam. Botond jó pertner, ami a masszázst illeti, így szerencsés lánynak mondhatom magam, a derékfájásom azonnal elűzi, de ehhez csakis minőségi termékeket hajlandó használni. A Pupa géljéért rajong, ahogy én is, mert nem csak illata és állaga szenzációs, de frissít, abszolút energikussá tesz. Enyhén hűvös érzetet ad a bőrnek, ami hatékonyabb mint egy bögre fekete. Sajnos a hátam hajlamos pattanásosodásra, agy a legjobb választás egy zsírmentes termék, mint ez a gél. Nem rgacsos és nagyon gyorsan beszívódik.

A tusfürdő elég sűrű géles állagú, meg kell küzdeni a kinyomásával, de megéri, mert kellmes illata feltölti a lelkem, ráadásnak szép habot is képez a kádban.




És alig várom a tavaszi kollekciót, szerinte értitek miért.

A hónap márkájához pedig tartozik egy NYEREMÉNYJÁTÉK is, amiről bővebben itt találtok mindet 



Árban a L'Oreal áraihoz tudom hasonlítani,minőségben pedig a luxuskategóriás termékek szintjét eléri, így abszolút jó választás lehet bárkinek, aki minőségi sminktermékeket keres, akinek fontos a pigmentáltság és a remek építhetőség. Nem csupán a sminkjei közül érdemes szemezgetni, de nagy választékot találunk kozmetikumok vonalán, valamint még lakásillatosítókat is találunk kínálatában. Maximálisan meggyőzött ez a márka arról, hogy az olasz piacot érdemes figyelni és a vásárlásaimnál preferálni. 

Nektek mi a kedvencetek a PUPA márkától? Mit ajánlottok? Mire vágytok tőlük?