2016. január 17., vasárnap

Ikonikus alapozó! Hype vagy csoda?-Estée Lauder TESZT

Minden nő tökéletes, porcelán bőrről álmodozik, de legtöbbünknek ez nem adatott meg. A bőrhibák palástlására az alapozó a legtökéletesebb választás és néha tényleg kell az a tökéletes fedés. A legendás alapozót végre sikerült kezem közé kaparintani és most erről olvashattok, tényleg elérem e vele a hőn állított tökéletes eredményt? 


 

Pár használat után felvettem videóra egy bevetését a az ikonikus, mennyekbe magasztalt Esteé Lauder Alapozónak a tesztelését. Nem tudom, hogy van-e értelme ilyen jellegű videókat készíteni, így mindenképp várom a véleményeteket kommentbe. Viszont a lelkes olvasóknak azért elkészítettem ezt a tesztet írásban is, azóta már komolyabb tapasztalatom van a termékkel kapcsolatban, így ez még relevánsabb. 




Legalább két éve vágyok erre az alapozóra, de az ára mindig visszarettentett, hiszen 12 ezer forintot igencsak sokaltam érte. A Vichy alapozómnál is sokszor szívtam a fogam, amikor ki kellett fizetnem érte a 6 ezret, ez meg mégiscsak a duplája, egy évi alapozó helyett fél évit vehetek. Lebontva mondjuk annyira nem vészes a dolog, viszont általában amit agyon dícsérnek nem biztos, hogy olyan jó. Egyik ismerősöm példának okáért vett egy Chanel alapozót, aminek a fedése a nullához konvegál és mivel rajong a luxuscikkekért még önmagát is próbálta becsapni, hogy ez milyen szuper. Én nem akartam ilyen hibába esni, hogy aztán ideológizálnom kell magam és mások előtt is, hogy hű de jó, akkor is ha rossznak ítélem. 




Aztán megfogadtam lesz, ami lesz 2016-ban erre spórolok, az elhatározásom komolyságát pedig egy befőttesüveggel toldottam meg, amibe azokat az aprókat akartam dobálni, amik a táskám alján gyűlnek (sokszor a visszajárót csak behajigálom). Aztán karácsony után Réka barátnőm letámadott: "Kell neked az az alapozó, szóval megveszem neked karácsonyra. Megtehetem, amikor te tehetted meg, akkor kaptam eleget." vagy valahogy így hangzott. Nagyon sokáig hadakoztam, de aztán bele mentem és elmentünk kiválasztani a színt, ami nagy dilemma ennél a márkánál, ennél a típusnál. 



Sajnos pont nem volt ott a sminkese a Douglasnek, így magam próbálgattam a színt, aminek az eredménye, hogy alapozóban tocsogtam, ugyanis eszméletlen híg. Kéztörlőt kértünk és segítséget, mert sajnos zavarba ejtően hasonlóak voltak a színárnyalatok (4 db), amiből még én is csak egyet tudtam magabiztosan kizárni. Az eladó hölgy végül megmentett, választotunk egy viszonylag univerzális árnyalatot, ami nyáron is megfelelő lesz, de most se üt el. Szóval mindenkinek ajánlom, ha ilyen alapozót vesz, rendesen próbálja ki a színt és természetes fénynél is nézze meg.



TESZT


Csomagolása két részes egy csodás mély-égkék, arany doboz és egy szögletes, tejüveg üvegcse. A doboz már messzire harsogja, hogy bizony ez egy higheend termék, a fényes, kék csillogás, arany betűk tökéletes harmóniájával. Az üvegre nézve sem kételkedünk benne, hogy bizony ez egy magas árfekvésű, minőségi termék. Az arany kupak nagyon elegánssá teszi. Ezután viszont jön a csalódás, mert letekerős a megoldása, így könnyen kiboríthatjuk, nehezen adagolhatjuk, úgy ahogy van ez rémes. Rengetegen, évek óta panaszkodnak erre, de a márka azért se változtat, makacsul marad ez a számomra olcsó és praktikátlan megoldás. Mivel ezzel a negatívummal tisztában voltam annyira nem borít ki és a lehető legóvatosabban bánok vele. Kézre kiöntve szinte esélytelen nem túladagolni, tehát pocsékolni. Egy megoldást találtam a Beautyblendert, amit ráteszek az öntő nyílásra és szorosan fogva úgy adagolok rá az alapozóból. 



Mivel hihetetlen folyós a termék, könnyű textúrájú, így is történnek balesetek, "aranylövések". :( Az viszont a könnyed állag számlájára írható, hogy nagyon könnyű eldolgozni, beleütögetve a bőrbe pedig maximális fedést érhetünk el minimális, eszméletlen kevés termékkel is. Egyenletesen eloszlatni könnyű, de elég gyorsan szárad, így én azt vettem észre, hogy érdemes dinamikusan felvinni, mert icipicit foltos lehet, ha eljátszuk az időt. 
Ami nagyon érdekes száradás után enyhén emlékeztet a Catrice folyékony korrektorra, ami picit latexes textúrájú. Ennél az alapozónál is van egy ilyen érzésem, de ez nem jelenti azt, hogy nehéz viselet lenne, szinte nem is érzem, hogy ki vagyok sminkelve, egyik este el is felejtettem lemosni...

A fedése tényleg maximális és azt ígéri az alapozó, hogy 15 óráig fenn marad, nos én fent említettem egyszer véletlen benne aludtam, reggel felkeltem nézem elégedetten az arcom milyen szép a bőröm és elkezdtem áttörölni micellás vízzel és leesett, rajta maradt az alapozó. Egyből bukkantak elő a bőrhibák, tehát az alapozó még egy éjszakát, alvást is túlélt, durva. :)


Egy picit beleül a pórusaimba, no de melyik termék nem, köszi genetika, hogy IFA megfordulós lyukakkal áldottad meg a bőröm.

Abszolút nem érzem túlzott hypenak a lelkesedést a Double Wear iránt, tényleg csodás termék, viszont mivel szeretném, ha sokáig kitartana nem minden nap használom. Szeretem benne, hogy púder fixálás nélkül is szép, tökéletes fedésű és viszonylag matt az eredmény. Az egyik legjobb, ha nem a legjobb alapozó amit próbáltam, viszont normál és száraz bőrűeknek alá kell hidratálni, mert erősen szárít. Mindenkinek ajánlom, hogy egyszer próbáltassa fel egy drogériában magára, vagy az Esteé üzletben, hogy tudja miről beszélek és utána mérlegelje, hogy megér-e neki majd 12 ezer forintot 30 ml. Amúgy sajnos a duty freeben se sokkal olcsóbb, Londonban néztem.


Mindenképp újraveszem, a havi magazinokra szánt pénzt, ha elteszem simán összejön annyi, hogy ezt könnyedén abszolváljam, mire elfogy. :)
Bátran fogok ezek után az Estée Lauder termék közt keresgélni és pár kozmetikumot is ki fogok próbálni tőlük. 

Köszönöm Réka, hogy egy álom valóra váltottad és komoly függést alakítottál ki egy luxustermékkel. :) 

Pontok: 5/5 

Ti próbáltátok már? Melyik a kedvenc alapozótok? Milyen highend termékre fáj a fogatok?

Csupán alapozás és semmi kontúr szemsminkkel se festek jól, de tény, hogy a bőröm hibátlanná vált. :)