2016. január 13., szerda

Pasztell bunda a tél slágere-OUTFIT

A hideg telet mivel is dobhatnánk fel igazán, mint színekkel és idén aztán tobzódhatunk benne. A bundák már egy-két éve ismét teret hódítottak, így bátran kombinálhatjuk ezt a merész, de klasszikus anyagot egy szép színnel. Mostani outfitemben azt mutatom meg, hogy a pasztell színek, ami még mindig a trendek meghatározói milyen jól mutatnak a hideg évszakokban is. 





Kezdjük a "kicsomagolást", vagyis nézzük a bundát, amire ezer éve vágyok. Gyerekkoromban nagymamám szekrényéből sorra szedtem ki a bundákat és magam után húzva királynőt játszottam bennük, imádtam ezeket a szőrös palástokat, így nem csoda, hogy felnőtt koromban is vonzódok hozzájuk. Ezt a piszkos rózsaszín, kicsit lazacos árnyalatú szőrmét a New Yorkerben néztem ki magamnak, többször visszajártam simogatni, sőt nem telt el nap, hogy ne meséltem volna róla (néha elég idegesítő lehetek, amikor vágyok valamire és folyamatosan ezzel fárasztok másokat). Botonddal is meglátogattuk többször a boltot és persze ment a "kisállat-simi". Aztán eltökéltem, ha januárban még meglesz megveszem, főleg, hogy akciós is. Karácsonykor viszont nagyon meglepődtem, mivel arra nem számítottam, hogy Botondtól megkapom, főleg mert szerinte rémes és túl feltűnő darab. Leírhatatlanul boldog voltam és persze nem is igazán azért, mert egy álomdarabbal bővült a szekrényem, hanem mert 'azuram' ennyire odafigyel rám és nem csak letudott utolsó pillanatban a karácsonyi vásárlás dömpingben. Szeretem, ha olyan ajándékot kapok, aminél tényleg figyelnek rám és ebben az volt a legjobb, hogy nem is kértem, nem is volt bennem célzás, hogy na vedd meg, igazi meglepetésként ért. Na de nem csöpögök tovább, inkább nézzük a szettet. 



Szerintem remekül kombinálható egy feltűnőbb darab is, csak a harmóniára, vagy a megfelelő kontrasztra kell figyelnünk. Mostani összeállításnál a kellemes átvezetések, a nyugalom és a báj volt a legfőbb, persze a csipet fűszer a bőrhatású nadrág képében azért felbukkan. A bunda nagyon meleg, pedig tartottam tőle, hogy nem lesz az, így a leghidegebb napon is elég alá egy vékony pulcsi és felső, már roboghatok is duzzadva önbizalommal. Bizony, ez a bunda olyan, mint egy vörös rúzs, az ember máris harcra kész benne, emelt fővel megy végig az utcán és magabiztos bármely helyzetben. 




Fehér inggel párosítva elegáns, kicsit ellensúlyozva a Barbie babás benyomást és komoly, ám játékos üzletasszony hatást kelt. Ehhez egy menta színű zsabót választottam, ami ugyan nem divat (még szerencse, hogy sose követem a nagybetűs trendeket), de igazán feldobja az összhatást. A hűvös menta a rózsaszín bármely árnyalatával telitalálat, ezzel a koszos színnel pedig pláne. Az év színei (mert kettő is lett) a rózsakvarc és a világos kék frissességet és lágy bájjal járják át 2016-ot.



A tőlem megszokott vadság pedig a bőrhatású, úgynevezett lekent nadrágban jelenik meg. Ha már régóta szemezel a bőr nadrágokkal, vagy alapból imádod őket, akkor érdemes benevezned egy lekent nadrágra is, ami azért jó, mert szuper módon nyúlik (ez a bejgli mérgezések után jól jött), valamint nem annyira durva a csillogása, így nem kövérít, kevésbé vág be itt-ott. 

A bokacsizma igazi basic darab, nagyon jól kombinálható bármilyen nőies szettel. Vastag sarkának köszönhetően pedig kényelmes viselet, jól összhangba kerül a bőr nadrágokkal, farmerekkel, de a szoknyákkal is. A vastag sarkú cipők ismét térhódításnak indultak, így egy ilyen nőies lábbelit ajánlok mindenkinek a szekrényébe, ugyanúgy, mint a bokacsizmákat, amik idén és szerintem még pár évig slágerek lesznek. 


A táska színében harmonizál a bundával, de mint látjátok abszolút nem igyekszem a cipővel egyeztetni. Szerintem a görcsös összhangra törekvés sok esetben nevetségessé és nem stílusossá teszi az embereket. A stílus pikantériája, hogy kontrasztokat is merjünk alkotni, kilépni a komfortzónánkból és persze tapossuk két lábbal a szabályokat. Bizony ne legyen ugyanolyan színű a cipő, mint a táska. 



Mivel a kis táskák nem mindig praktikusak, simáén választhatunk egy ilyen szetthez egy pakolós baget is. 







Egy ütős napszemüveg pedig a szikrázó téli napsütésben is elkél, valamint ne felejtsetek el fényvédőt is használni, ha sokat vagytok a napon, hiszen ilyenkor se árt az óvatosság. A szemüvegem ezüst virágok dobják fel, amitől igazán mutatóssá válik és koronázza a sminkem. 



OUTFIT

Bunda: New Yorker
Blúz: New Yorker
Zsabó: Vintage
Nadrág: New Yorker
Bokacsizma: H&M
Táska: Deichmann
Napszemüveg: C&A

Smink

Alapozó: Esteé Lauder
Korrektor: Catrice
Kontúr: Makeup Revolution
Szemhéjpúder: PUPA Milano
Szemhéjtus: Catrice
Szemöldök: Miss Sporty
Highlighter: PUPA Milano