2016. január 31., vasárnap

Menyasszonyi trend 2016.-Gyöngyök, csipke, vintage

Az idei év esküvőkiállítás sorozata már igencsak tart, tavaly én is részt vettem ezen Nyíregyházán, amiről ITT olvashattok. Ekkor találtam meg a tökéletes szalon, ahol mindenki hercegnőnek érezheti magát, míg megtalálja a nagybetűs ruhát, amivel örök szerelmet köt.







Én 2015-ös araként ilyen lettem volna
Pár éve nagy mániám nyomon követni az esküvői trendeket és eszméletlenül szórakoztatnak a formabontó megoldások, így előszeretettel kutatok ezek után. Most arról lesz szó, hogy mely ruhákban lehet a legdivatosabb a 2016-os ara.

Esküvői ruhapróbáról ITT olvashattok. 


















Színek

A fehér és árnyalatai kiűzhetetlenek hálisten a trendekből, a hagyományok azért mélyen beleivódtak a menyasszonyokba. Viszont idén a harsány színek helyett a púderrózsaszín, a nude árnyalatok lesznek igazán menők az oltár előtt. Ezeket csipkével és tüllel kombinálva láthatjuk leginkább a tervezőknél, nem olyan vakító, mint a fehér, de a vintage hangulatot és az letünt korok eleganciáját idézi meg.




Ha jósolhatnék 2017-re a piszkos, de pasztell árnyalatok jelennek meg, a menta egy koszosabb színe és a babakék egyik árnyalata.
































Minták

A printelt divat már a menyasszonyi ruhákon is megjelent, mesebeli virágminták formájában. A pasztel árnyalatai a dominánsak, aminek révén még légiesebbé válnak optikailag a ruhák. Persze ezeknél is a kézel festett selymek a legelegánsabbak és akár a derékrész háromdimenziós gyöngyből varrott virágminták is élőbbé, elevenebbé varázsolják.



Anyagok

A rusztikus, kézzel hímzett csipkék újra reneszánszuket fogják élni, idén már elkezdték térhódításukat. A zsinóros aljú csipke nem csak a hétköznapi divatban került előtérben, de az esküvőnkön is jó választás. Természetesen a tüll, a sifon, selyem is marad a légies tündérhercegnők ruhaalapanyaga.






























Formák


A sellő fazon pár éve a legnagyobb sláger, amit addig nem is értettem, míg fel nem próbáltam egyet. Idén is közkedvelt marad, viszont csodás uszállyal egészül ki, ami hátulról is megnyújtja a tökéletes homokóra alakúra formált arákat.


























Egy esküvői ruhapróbás kép rólam is :)


A lágy esésű fazonok is egyre inkább divatosak, bár szerintem a királylány fazont esélye nincs kiszorítani véglegesen. Viszont, aki követi a divatot, az biztos egy  ilyen jellegűt választ a nagy abroncsos helyett. A hullámos varrású tüllök és csipkék kombinálása igazán romantikus hangulatot ad ezeknek a ruháknak.






























Izgalmas hátmegoldások

Végre rájöttek a tervezők, hogy az oltár előtt leginkább háttal látjuk a menyasszonyt, így még jobban díszíteni kéne ezt a részt. A csodás gombsorok után a csipkés megoldások is megjelentek, de a különleges pánthalmozás is nagy divat. Az áttetsző testszínű anyagoknak köszönhetően igazán különleges darabokkal örvendeztethetik meg magukat a férjhez menők.






























Vállakat elfedő

Szerintem a hátrész díszesebbé válása okozza, hogy zártabbá vállnak a mostani menyasszonyi ruhák. Visszatérünk a szűziesebb, sejtelmesebb és szerintem szexisebb vonalhoz, lassan megtörik a pánt nélküli ruhák egyeduralma, ami az utóbbi évek divatját illeti. Sok ruhán a háromnegyedes és a hosszú ujj is megjelenik, persze ezek csipkéből. Szerintem a következő években erre még nagyobb hangsúly fog kerülni és a középkori kibővülő új megoldások is felütik a fejüket.











Visszafogott, zártabb nyakmegoldások

A pánt, vagy az ujjak igazán fontos szerepet kaptak. A magasan záródó ruhák divatosak, de a csónaknyakkal is találkozunk idén újra. Sok tervezőnél a nyakik, vagy még nyakon is felfutó garbós megoldások is jelen vannak, kizárólag csipke csodákból megállmodva. Végre nem kell a templomba feszengeni, vagy valami stólát viselni. A hercegnők, gondoljunk Dianára, Katalinra, vagy Grace Kellyre mind zárt ruhát viseltek.





V kivágás

A merészebbek mostmár nem a pánt nélküli ruhákat fogják viselni, hanem a mély kivágású V nyakú modelleket. Kisebb keblű arákon szerintem sokkal jobban mutat, hiszen megmarad a szűzies hatása. Ha igazán divatos szeretnél lenni, akkor inkább a hátadon viseld a mély kivágást.




A crop-menyasszony

A hasvillantás már a menyasszonyoknál is megjelenik, ki lesz olyan merész, hogy ilyen ruhát választ? Nagyon szokatlan és abszolút központi téma lesz így a ruha a nagy napon.




Gyöngyök és kristályok

Kis 20-as évek is keveredik a mostani vintage menyasszonyi ruha divatba, ezek akár a hátmegoldást is feldobhatják. Lágy megoldások csipkével vegyítve abszolút különleges és meseszép menyasszonyt varázsolnak. Ezekhez a ruhakölteményekhez már csak minimális ékszert kell választanunk, vagy akár el is hagyhatjuk, hiszen önmagában is egy csoda a ruha.



















Tollak

Vera Wang ruhái strucctollak játékával vállnak elevenné idén, szexis és mutatós megoldásokat is találunk a madarak ékeivel.





Virágkoszorúk

2012-ben még a Hegyalja fesztiválon is hatalmas feltűnést keltettem otthon készített virágkoszorúmba, ma már az esküvői fejdíszek egyik legkedveltebb darabjává vált. Nem csodálom, annyira szűzies, tündér királylányos hatást kelt, főleg egy igazán királynős ruhával.





























Strasszos fejdíszek

A tiaráknak egyre inkább leáldoznak, viszont a strasszos, izgalmas fejdíszek teret hódítanak. Szerintem üdítő változatosság a hajtűk, tiarák és díszes fésük után. Ha ez a barbár hercegnős vonal tetszik nekünk, akár egy ügyes fodrásszal egy mutatós statement nyakláncot is belekombinálhatunk a frizuránkba. Ne féljünk a kísérletezéstől.




Ékszerek

A statemnet láncok mellett a statement fülbevalók is hódítanak. Arra azért figyeljetek, hogy az egyik mellett, ha leteszitek a voksotokat, a másikat már ne akasszátok magatokra, mert a karácsonyfa effektus rémes tud lenni.









































Fátyol


Egyre kevesebb fátylat látok, pedig ennél szebb kiegészítőt el se tudok képzelni, az arcot sejtelmes ragyogással ruházza fel, ez az amitől a vőlegények könnybe lábadnak, amikor megpillantják életük választottját. A ruha fazonjához érdemes választani a fátylat, ebben a szakemberek a szalonokban segítségünkre lesznek. A fátyol mellett van még egy nyomós érvem, ez az a kiegészítő, amit csak az esküvőnkön viselhetünk anélkül, hogy őrültnek titulálnának.




Cipő


Carrie Bradshow mindig az izgalmas cipők mellett teszi le a vogsát, ahogy a 2016-os menyasszonyok is. A fehér cipőt szinte senki nem választja, inkább az arany, ezüst, vagy színes topánokat. Egyre gyakoribb a talp gravírozás, amire a Mr. Mrs. kerül külföldön, de persze lehetünk kreatívabbak is. Mivel a ruhát sok esetben kölcsönözzük, ha szeretnénk valami emléket, akkor érdemes egy csodás cipőt választani és esküvősre formálni, a gravírozás mellett egy-egy cipő klipsz is a segítségünkre lehet.




Én mindenesetre azt tanácsolom, hogy a trendeket ne szemellenzősen kövessük, hanem válasszunk egy-két jól harmonizáló elemet belőle, hogy elkerüljük az óriási divatbakikat. A szalonba mindig egy-két jóindulatú, de őszinte barátnővel, vagy hölgy rokonnal menjünk. Próbáljunk fel több fazont is, több árnyalatot. Szerintem az igazi ruhánál úgyis érezni fogjuk, hogy megvan, ezután pedig ne legyünk rest többfajta kiegészítőt is kipróbálni, a fátyoltól, a kesztyűn át, a napernyőig. A tanácsadóinknak ne hagyjuk, hogy a saját izlésűket erőltessék ránk és az ő álmaikat valósítsuk meg, még akkor sem, ha ez az illető az anyukánk. Ez az esküvő az aráról és a vőlegényről szól, tehát a döntés az övék.