2015. december 7., hétfő

LUSH termékek bevetésen (Krémárnyaló, arctisztító, folyékony rúzs, ajakápoló, púder stb.)-TESZT

Nem is olyan rég bontogattam a Lush dobozát (VIDEÓ ITT) és most beszámolok a tartalmáról, úgy hogy mindent kipróbáltam. Ezer éve kíváncsi voltam a Lush márka termékeire, ugyanis nemzetközi szinten is az egyik legjobbnak van kikiáltva, nem elég hogy abszolút környezetvédő, kézműves a márka, de a minősége is kiemelkedő, ahogy a külföldi bloggerek áradoztak róla, nincs aki ne vágyna ezek kipróbálására. 




Amit a márka ígér:

Tündökölj az ünnepek alatt!


Amikor a nappalok rövidek és sötétek, derítsd fel a fürdőszobád egy kis mágiával!
A cukorillatú, csillámló tusfürdővel tündérvarázslatot csempészhetsz a zuhany alá.
Nemcsak fürödhetsz, hanem hajat is moshatsz vele, így tetőtől talpig elborít majd a vattacukor illata – igazán ennivaló leszel az ünnepek alatt!






TESZT

Abszolút tutti-frutti illatra emlékeztetett, amíg nem olvastam, hogy vattacukor illatú és tényleg, mondtam, hogy gondok vannak az orrommal...
Csomagolása kézre eső, kicsit dundi flakon, ami jól zárja a 250 ml terméket. Állaga géles, jól habzik, akár habfürdőt is készíthetünk belőle, no meg fürdés, zuhanyzás mellett a hajunkat is megmoshatjuk vele. Színe az átlátszó csomagolásban jól látszik, enyhén lilás pink. Nagyon jó ezzel a termékkel csobban az illata és a hangulata miatt, illata pár óráig még érezhető a bőrön, de nem túl domináns, így a parfümmel se veszik össze. 


Ára: 5890 Ft


Amit a márka ígér:


Keverd ki magadnak pontosan azt az árnyalatú hidratáló arckrémet, amelyet megálmodtál! Tégy egy kis arckrémet a kézfejedre, majd keverj hozzá néhány cseppet az ötféle krémárnyaló egyikéből-másikából, majd végül vidd fel az arcodra. A krémárnyalók tökéletesen keverednek az arckrémekkel, és egyenletes, természetes színárnyalatot adnak, ráadásul önmagukban korrektorként és alapozóként is használhatod őket.




Először alapozónak hittem a termékeket, nagyon nem is lőttem mellé, hiszen annak is használhatóak, korrektornak, no meg arckrémmel keverve BB krémnek. A három árnyalat lehetővé tette számomra, hogy kontúrként is teszteljem ezeket a szépségeket.

A legsötétebb, ami a csomagban lapult a Dark Pink, ami tökéletes télen, nyáron az arcszínemhez kontúrnak, a Light Pink alapozónak és a Jackie Oates kiemelésre. Nagyon jól pigmentáltak a színek.


A csomagolása újrahasznosítható üveg tégely, ami remekül záródik, többször dobtam be a táskámba és balesetmentesen célba értünk. A Lush jellegzetes címkéje díszíti, rajta az árnyalat neve, illetve az oldalán és az alján is találunk leírást, például biztosít a márka róla, hogy állatkísérlet mentes. Ami számomra a legcukibb, hogy a készítőjének a képét, rajz formában is láthatjuk az alján, így még személyesebbnek érzem, ráadásul így öröm lehet dolgozni, hogy a munkánk ilyen formán dedikálva van. 


Illata jellegzetes Lush illat, csakis természetes illatanyagokkal és színezékkel dolgoznak, bár akik allergiára hajlamosak, azoknak ez is okozhat gondot, de mégis sokkal inkább ajánlom az ilyen jellegű termékeket, mint azokat, amikben alkoholos parfümök kapnak helyet. 

Tökéletes kontúrnak, mint látjuk. :)
Én alapozóként vetettem be először a Light Pink árnyalatot, meg kellett állapítanom, hogy remekül fed vékony rétegbe fel lehet vinni egy sminkszivaccsal, jelen esetben Beautyblenderrel. Állaga nagyon krémes, ami órák után is jellemzi az arcot, nem tudtam eldönteni, hogy szeretem, vagy nem, mindenesetre nem érzem a viselést, ha csak nem tapizom meg az arcom. A bőröm tud lélegezni benne, még ha vastagon is sikerül felkenni. Pici hidratáló krémet ezek után mindig kevertem hozzá, úgy még könnyebb eldolgozni, így már ecsettel is nekimerészkedtem és csíkmentesen fel is tudtam tenni rutinomnak megfelelő idő alatt. Tartóssága egész napos, a lemosásához viszont ajánlok egy olaj alapú lemosót, vagy konkrétan valamilyen olajat, picit ragaszkodó.
Kontúrozáshoz fantasztikus, hiszen könnyedén egybe dolgozható akár a Kell a púder blenderével a három árnyalat. Púder fixálás nélkül ugye krémes marad a tapintása és enyhén fénylik is, ami most igazán nagy trend, de tudom, hogy az olajosabb bőrűek már fóbiát éreznek a T zóna kifényesedésével szemben, így egy áttetsző púdert nyugodtan tegyenek rá.

Annyira meggyőző a fedése és az, hogy mégsem maszkszerű, hogy kedvenc Vichy alapozóm remek alternetiváját látom benne. 

Púder nélkül 


Amit a márka ígér:

Púder szépen mattít
A púdert száraz bőrre vidd fel. Várd meg, amíg az arckrémed teljesen beivódik és a krémárnyalód megszárad, csak utána kezdj el púderezni. Amikor a púder már az ecseten van, ütögesd le róla a fölösleget. Az orrodtól kifelé haladva, egyenletesen vidd fel a púdert. Addig púderezd magad, amíg a fedés megfelelő nem lesz. Önmagában használva is természetes hatást nyújt.
TESZT

El nem tudom mondani, hogy mióta is vágyok egy átlátszó púderre, de mint a basic daraboknál, ennél is mindig úgy járok a drogériában, hogy beteszem a kosárba, aztán meglátok, valami színes, izgis dolgot, cuki csomagolást, vagy újdonságot és a praktikus termékről mondok le. Ebből fakadóan azt hiszem ennek a terméknek örültem legjobban, hiszen így továbbra is vásárolhatom a csilivili cuccokat, hiszen van már egy fixálóm. Na de nézzük közelebbről.


A csomagolása műanyag tégely, ami szintén jól zár, semmi kifogást nem találok benne. A Lush zöld logója hívja fel a figyelmet az amúgy fekete kupakon és a termék neve és rendeltetése fehérrel szerepel rajta. Illata púderes, de mégsem a klasszikus, régen a nagynéném egyik termékén éreztem ezt. Színe enyhén rózsaszínes, de eldolgozva abszolút áttetszővé válik. Bármely ecset remekül felveszi, bár kicsit sokat vesz ki a tégelyből, így érdemes először a kupakba tenni a megfelelő mennyiséget egy spatulával, hogy ne pocsékoljunk. Erre lehet egy lyukacsos "szűrőt" érdemes lenne tenni, így csak annyit ütögethetnén fel amennyire szükségünk van, ráadásul megakadályozná a véletlen kiborulást, vagyis az egész termék (8 g) kiömlését. 
Remekül fed,de hagyja az alapozó színét érvényesülni, szépen eldolgozható, szinte egyé válik az alap termékkel, vagy a bőrünkkel. Jól mattít, de fél nap után érdemes frissíteni rajta, főleg, ha a Lush krémárnyalóit használjuk. A Vichy alapozómmal nap végéig full matt volt az arcom. 
Ára: 4490 Ft




Amit a márka ígér:

Ez a kávé neked is, és kedvesednek is ízleni fog

Hidratáló ajakbalzsam visszafogott, tejeskávé árnyalattal, hogy ajkaid fényes bronzszínt kapjanak. Mindenféle színű bőrön jól mutat, de ázsiaiaknak, feketéknek és sötétebb bőrűeknek különösen ajánljuk.

A mandulaolaj, a bio jojobaolaj és a japán viasz keveréke könnyű, kellemesen viselhető balzsamot alkot, mégis intenzíven hidratál és helyén tartja a finom pigmentkeveréket.

A krémes barna tejeskávé színhez illően kávéízt adtunk a balzsamhoz, melyet porcukorból, fair trade kávéból, vaníliaporból és vaníliakivonatból kevertünk ki.

Ez az ajakszínező annyira puhává és csókolnivalóvá teszi ajkaidat, hogy a férfiak nehezen tudnak majd elszakadni tőle.


TESZT


Nem vagyok nagy ajakápolós, viszont óriási kávés igen, így lelkesen vetettem bele magam a tesztelésbe, főleg, hogy az allergiám miatt ritkán jutok lattéhoz. A csomagolása kicsavarható fém tégely, amit imádok, jól zár, kis helyet foglal, így bármikor velem lehet a legkisebb táskában is. 

Az illata tényleg igazán tejes kávés, ínycsiklandozó. De a színe a legcsodásabb, igazi bronz árnyalat, ami mégsem túl erőszakos, így a hétköznapokban tökéletes választás és bármely sminket feldob. Mini színes csillámok, tényleg nagyon minik teszik igazán különlegessé. Persze nem ez a legfontosabb tulajdonsága egy ajakápolónak, de bátran állíthatom, hogy abszolút jól hidratálja az ajkakat, sőt a kicserepedezett számat egy nap után tökéletes állapotba adta vissza nekem. 

Ára: 2750 Ft
 Pontok: 5/5




Amit a márka ígér:

Valósítsd meg

E pillanatban ez az erősséged vagy a gyenge pontod. Mint erősség azt jelenti, hogy van egy célod, ami bármi lehet, például, hogy időben hazaérj, leadj néhány kilót vagy éppen az, hogy új állást találj. A gyenge pontod, hogy nem használod ki eléggé az AMBÍCIÓ cselekvésre ösztönző erejét. No de most már nincs mentség! Viseld ezt a színt mindaddig, amíg el nem éred a célod.
A tudatalattid szerint vannak hiányosságaid ezen a téren, és arra szeretne bátorítani, hogy cselekedj hatékonyabban – bármi legyen is az AMBÍCIÓD. Gondolkozz el ezen és ne legyél tétova. Van AMBÍCIÓD, úgyhogy gyerünk, valósítsd meg. Viseld ezt a színt mindaddig, amíg el nem éred a célod.
Csodálatos dolog, ha az embernek van AMBÍCIÓJA az életben, legyen az bármi, akár az, hogy áttér a vegetáriánus étkezésre, akár az, hogy mindenkivel barátságosan fog viselkedni. Bármi is az AMBÍCIÓD, legyen akár nagy, akár kis cél, valósítsd meg. Kicsit olyan ez, mint az újévi fogadalom, de mivel van tehetséged hozzá, sikerülni fog.




TESZT

Mint az előző termékek ez is vegán. A csomagolása a folyékony rúzsoknak, szájfényeknek megfelelő, bár kicsit kevéske a termék maga, hiszen csupán 5 g. Nagyon tetszik a pipettára emlékeztető kupak és persze a fehér kis kártya, amin az árnylat színe, az Ambíció szerepel. Érdemes végignézni a színek elnevezéseit, mert igazán motiválóak és remekül fedik a névadójukat. 


Az Ambició egy élénk vörös, felkenve inkább téglavörös színárnylat. Nagyon könnyű felvinni és fényes finishének köszönhetően még a nem tökéletes állapotú ajakbőrt is jól elfedi, no meg optikailag nagyítja. Enyhe színjátékot is felfedezhetünk benne, ami által még intenzívebb a hatása. Sajnos abszolút nem csókálló, inkább egy tipikus szájfény állagot figyelhetünk meg, így a fogakon is előszeretettel hagy nyomot. Kopása átlagos, evés ivást nem viseli el sajnos. 

A magabiztos és a szenvedélyes árnyalatot még szívesen kipróbálnám, annyira szép a színük. :)

Ára: 5490 Ft

Pontok: 5/3




IT STARTED WITH A KISS ajakszínező

Amit a márka ígér:


Mert egy nap biztosan eljön a Herceged

Minden lány szeretne Hófehérke lenni, már csak azért is, hogy olyan csókra csábító ajkai legyenek – és most erre itt is a lehetőség ezzel az almás-fahéjas színezett ajakbalzsammal.
Ha sokáig alszol, ügyelned kell rá, hogy az ajkaid jól hidratáltak, védettek és puhák maradjanak, ezért ezt a balzsamot telehalmoztuk extra szűz kókuszolajjal, sheavajjal és bio csipkebogyóolajjal.
Az extra vonzerő kedvéért adtunk hozzá egy kis rózsaszínpiros pigmentkeveréket is.
Azokra a pillanatokra, amikor a Herceged igazán közel kerül hozzád, ez az ajakbalzsam tartogat még egy trükköt: nagyszerű íze van! Friss, piros almából készült főzet csokoládéval, kristálycukorral, vaníliakivonattal, édesnarancs-olajjal, erdei gyümölcsökkel és fahéjjal – ez a kombináció különleges ízt ad a csókodnak, és ilyen módon is emlékezetes hatást gyakorolsz majd szíved választottjára. Azt mondják, a férfiak szívéhez a hasukon át visz az út!
Helen ezt az ajakbalzsamot eredetileg karácsonyi terméknek szánta. Fel akarta idézni Hófehérkét a csodálatos, piros ajkaival, és a herceget, aki egy csókkal felébreszti álmából.


TESZT


Nagyon csajos már a csomagolása is, igazi nő vagyok, ha valami rózsaszín, akkor az kell. Nemrég döbbentem rá, hogy bármennyire is szeretem a színeket a voksom mégis előszeretettel teszem le a pink árnyalatok mellett. A kis száj tinta, azaz színezett ajakápoló nagyon cuki és a szokásos ajakíreknek megfelelő a csomagolása. Könnyű kitekerni és vissza, egész nyilvánvaló, hogy kézzel készítették az egyenetlenségek miatt. Illata gyümölcsös, nagyon kellemes és ez az ízében is visszaköszön, szóval elég sokat kóstolgattam a szám...

Állaga eleinte az egyenetlen eldolgozás miatt nem tetszett, darabosan tudtam felvinni, bár az ajkam hőjének köszönhetően így is el tudtam az ujjammal dolgozni. Amióta leküzdöttem a kézzel készítésnek ezt a pici negatívumát azóta viszont imádom. Abszolút Disney hercegnő árnyaltnak nevezném, amit produkál, csupa báj és kellem jellemzi a viselőjét. Remekül hidratál, nem véletle, hiszen kókuszolajat, csipkebogyóolajat és argán olajat is tartalmaz és szép fényt ad az ajkaknak. Csókolni valóan vonzóvá válik a viselője, még ha üvegkoporsóban fekszik, vagy egy rokka 100 éves álomba taszította! :)

Ára: 2690 Ft

Pontok: 5/4






Amit a márka ígér:

Ultrahatékony, ultragyengéd arctisztító
Gazdag, lágy, olajos tisztítókrém minden bőrtípusra
Alaposan tisztít és közben puhítja a bőrt – szuperhatékonyan végzi a feladatát
Egy ókori, méhviaszt és növényi olajat tartalmazó formulára épül, mely még Galénosz, a görög orvos és filozófus idejéből származik. Ez a készítmény eltávolítja a bőrről a szennyeződést, a zsírt és a sminket, mégpedig anélkül, hogy károsítaná a bőr természetes védelmét.
A mandulaolaj és a méhviasz sűrű alapot képez, amely felveszi és megköti az arcon levő zsírt és szennyeződést, úgy, hogy az egy vattapárnával eltávolítható válik.
A rózsavíz és a rózsakivonat csökkenti a kipirosodást és kiegyensúlyozza, nyugtatja a bőrt. A méz csillapít, hidratál és fertőtlenít. A mandulaolajba áztatott friss nőszirom ősi szépítőszer.
Ezt az arctisztítót szándékosan nagyon gyengédre készítettük. Azt akartuk, hogy minden bőrtípuson alkalmazható legyen és semmiképpen ne okozzon irritációt, duzzadást.


TESZT



Nagyon száraz és érzékeny bőrre is ajánlják, így tökéletesen biztos voltam benne, hogy nem fog irritálni. Tégelye elég nagy, fekete műanyag, ami remekül zár. Hátoldalán ennél is megtaláljuk a készítő képét. Méhviasz tartalma fogott meg leginkább az összetevők közül, valamint az, hogy nem kell leöblíteni, bár először megkíséreltem, de erről később. 

Illata természetes, tehát nincs hozzáadott illatanyag benne, bátran ajánlom így mindenkinek, aki óvatos ezekkel szemben is. Állaga sűrű krém, de testhőr nagyon gyorsan folyósabbá válik, így könnyű elegyengetni. Remekül eltávolítja egy vattakorong segítségével a sminket és a szennyeződéseket a bőrről. Ugyan én micellás függő vagyok, de még nekem is örömet okozott a használata. Ami meglepett, hogy egy hét után, csak ezt használva, a pórusaim tisztábbak lettek, csökkentek a mitteszerek, szinte ezt hihetetlennek tűnt, így tovább használtam. Reggel abszolút hidratált volt a bőröm, pedig egyik este a szent arcápolási rituálémat is kihagytam. 

Ami viszont kicsit fura, hogy nem kell leöblíteni, csak letörölni vattával (én inkább mikroszálas törlőkendővel törlöm, hogy a vatta darabkái ne tömjék el a pórusaim), bár ha belegondolunk, akkor kár lenne leszedni a mandulaolajat, rózsavizet, vagy a méhviaszt ugyebár. 

Nekem ez a termék lett az abszolút kedvencem. :) 

Ára: 5590 Ft 100 g

Pontok: 5/5


Nagyon hosszúra sikerült ez a bejegyzés, de úgy véltem, hogy így karácsony előtt érdemes mindenről beszámolnom, ami a Lusht illeti és egy jó kis márka ismertetőt adnom. Meg kell mondjam nem csupán a hozzáállása tetszik a márkának, ami az állatvédelmet, a természetességet és a kézművességet illeti, hanem a termékei is elnyerték a tetszésemet. Nem véletlen a kígyózó sorok minden országban, bizony ez nem csak hype, hanem igazi tartalom van a dolgok mögött, méghozzá ez a kiemelkedő minőség. 

A kedvenceim az arctisztító és az arcárnyalók lettek, de maximálisan elégedett vagyok a tusfürdővel, a púderrel és ajakbalzsamokkal, de a rúzs se rossz. :) 

Mindazoknak ajánlom, akik környezettudatosak, vegán és természetes kozmetikumokat keresnek, vagy csak magas minőség hívei. Az arcbőröm állapota csupán az arctisztítónak köszönhetően javult, így biztos vagyok benne, hogy ezt a terméket újra vásárolom mindenképp, de szerencsére lassan fogy. :) 



És mit próbálnék még ki a márkától? Nos felsorolni is elég lenne, annyi izgalmas terméket találtam a katalógust és a honlapot tanulmányozva. Nagyon szeretnék egy szivárványos fürdőt venni, amiről egy fürdőbomba gondoskodna, ahogy láttam a videókat nem kicsit habzik, és szinte tényleg robban. persze ki ne vágyna a varázspálcára, amivel a habokban igazi tündérré változhat. Nagyon jól jönne egy-egy utazásnál a fogkrémet helyettesítő fogtabletta, amiről eddig hallani se hallottam. Arckrémeknél a Megical Moringán akadt meg a szemem, ami csipkebogyóból, argán és moringa olajból készül, vagyis a legtökéletesebb kombó lehet a bőrnek. Hajápolóból a Rehab sampon keltette fel a figyelmem, már a neve is eléggé beszédes. :) No meg egy ajakradírra is ácsingózok már egy ideje, szóval veszélyes terep nekem a Lush webshopja... :)