2015. december 27., vasárnap

Schüssler fogkrém-TESZT

Nálam a szájápolás központi kérdés, sajnos fogínysorvadással küzdök, ebből kifolyólag kutatom a megfelelő termékeket ennek visszaszorítása érdekében.

A Schüssler krémek hatalmas kedvenceim, így nagy reményeket fűztem a fokrémükhöz is. A Schüssler sókról csupa jót olvastam az utóbbi időben rengeteget informálódtam ezen a téren, erről tervezek majd egy hosszabb lélegzetű posztot is írni.





A csomagolása egy papír dobozból éps a fogkrém tubusból áll. Sajnos a dobozt elkavartam valahová, de a Schüssler oldalán megtekinthetitek. A tubus puha műanyagból készült, így könnyű kinyomni a terméket az utolsó cseppig, ami nagy öröm a sok olyan márka után, aminél a tubusban sok fogkrém marad meg. Nem túl hivalkodó a csomagolás, ami számomra mindig bizalom gerjesztő, mert a marketing kölcséget enm a külcsínyre költik, hanem a minőség vonza be a vásárlót, legalábbis nekem ezt sugallja.

Az fogkrém színe picit a mogyoróvajra emlékeztető, állaga lágy, krémes. Ízvilága nagyon érdekes, nem kellemetlen, de meg kell szokni, nekem kifejezetten tetszik, de aki mentolosat vár, annak jobb felkészülni rá, hogy nem azt kapja. Sajnos nem habzik szinte egyáltalán, de ettől függetlenül remekül tisztít és az ínygyulladást is enyhíti pár hét használat után. A szánknak ugye nem mentolos az illata fogmosás után, inkább teljesen semleges, viszont tökéletesen eltünteti a szájszagot.

Abszolút ellátja a feladatát, nekem egyedül a rendes habzás az ami hiányzik a fogmosás élményéből, illetve nem fehéríti a fogakat, ezért egy pontot levonok. Számomra viszont így is egy ideális fogkrém, valószínű maradok emellett.

Pontok: 5/5