2015. december 27., vasárnap

Winter Wonderland- Ahol a karácsony szelleme lakik

Londonban pont akkor jártunk, amikor megnyitott a Winter Wonderland a Hyde park varázslatos karácsonyi szórakoztató negyede.




A kapunyitás előtt mi sétáltunk egyet a Hyde parkban, a hattyúkat néztük, akik olyan barátságosak, hogy pár centi közelbe is engednek magukhoz és persze várják a finom falatokat. Mivel rekord hideg volt, így egy közeli pub-ba is beültünk, aztán belevetettük magunkat a vásárba, a mókába. Megannyi árus várt minket mindenféle finomságot kínálva és rengeteg vásárfia közül választhat az ember. A körhinták és vidámparki elemek tömkelegét próbálhatjuk ki, sőt még jégpalotában is sétálhatunk.






Kezdjük az elején, nincs belépő, viszont bent már könnyen vagyonokat tudunk elverni, de azt hiszem évente párszor is megéné az élményt. A különböző vidámparki játékokra külön belépőt kell venni, valamint a jégszobrokat is pár font ellenévben nézhetjük meg. A forraltbor 2000 Ft körüli összegbe kerül, de van ám cseresznyés is belőle. Óriási kolbászokat és rengetegféle édességet majszolhatunk be, miközben élvezzük a forgatagot. Az autentikusabb körhinták teljesen lenyűgöztek és érdekes élmény volt a jégpalota, még akkor is ha majdnem halálra fagytunk bent. A jégtrónusra letelepedést csak az igazán bátrak próbálták ki, viszont a gyerekek lelkesen csúszdáztak a jégen.





Szellemkastély mellett német zenélő ház is található, ahogy az árusok között is csokiszökőkutastól magyar lángososig minden fellelhető. Ami még nagyon tetszett a manók műhelye, ami egy cukorka ház, ahol lehetett kapni mindent, ami édesség. 





Aki télvíz idején Londonban jár ne hagyja ki a karácsonyi vásárt és élvezze ahogy átjártja a karácsonyi hangulat. Még a legnagyobb Grincsek is megtérnek itt. :)