2015. december 19., szombat

Nap bloggere kérdések és válaszok

Egy hete a "nap bloggere" lehettem, ami abból áll, hogy kérdéseket tettek fel Nekem a Magyar bloggerek és blogkedvelők Facebook csoportban. Szuper kezdeményezésnek tartom, mivel a bloggerek is jobban megismerhetik egymást, az ilyen alkalmakkor közelebb kerülünk a másikhoz, remek együttműködések veszik kezdetét és jó barátságok. Emellett az olvasók, Ti is kicsit jobban bepillanthattok a kulisszák mögé, hiszen egymástól egész mást is szoktunk kérdezni, mint Ti tőlünk. Nagyon örültem annak, hogy nem csupán bloggerek de Ti is érdeklődtetek és kérdeztetek. Szóval válaszolok...





Nagyon nehéz az allergiáddal az élet?

Nehéz volt, most már hála Istennek tudom kontrollálni, ami az otthoni étkezéseket illeti. Két év után kiderült, hogy a sóban (meg sok másban) lévő egy adalékanyagra vagyok allergiás kálium ferro cianid a neve és méreg, a csomósodást gátolja, de attól még méreg. Minden alkalommal, ha máshol eszek benne van a pakliba, hogy fél órára rá kiütések, égő viszkető bőr lesz a büntetésem, így mérlegelek és igyekszem egy vendéglátómat se megsérteni. Ami nehéz, hogy sok ételen benne van ez az anyag, így még évek lesznek, míg kikísérletezem mit ehetek és mit nem. A legjobban az nyomaszt, hogy ez az anyag meddőséget is okozhat (mindenkinél). Az utóbbi hetekben pedig újra elkezdtem a diétámat, mert felszaladt pár kiló a sok édesség és joghurt evésben, amik nem okoztak irritációt. (Bővebben az allergiámról ITT)

Milyen munkát végeznél szívesen életed végéig? Mi az amiben a legjobbnak tartod magad? Tetszik a szociológia?

Nagyon szívesen lennék újságíró, aki sok különböző témát jár körül. Természetesen a legnagyobb boldogság az lenne, ha egyszer teljesen a blogolásból élhetnék, egyfajta sajt magazint indíthatnék. Nem vagyok túlzottan karrier motivált soha, inkább majd a családi életben, anyaságban szeretnék kiteljesedni, bár nem bánnám, ha örömet okozna a munkám, azt csinálhatnám, amit igazán szeretek, írhatnék, alkothatnék. Legjobbnak talán abban tartom magam, hogy nagyon szerteágazó az érdeklődési köröm, viszont képes vagyok elmélyedni egy témában is és csak akkor nyilatkoztatok ki, amikor már elég ismeretem van az ügyben. Imádom a szociológiát, de sajnos jelenleg nem ebben látom az utam, nagyon nehéz diplomával ma Magyarországon érvényesülni.

Kislány korodban babáztál vagy Barbie-val játszottál?

Hajjaj! 5. osztályig minden délután így oldottam a stresszt, kijátszottam magamból a nap történéseit. Volt egy csillagszemű Barbiem, azt hiszem ő volt a legszebb, no meg Cindy Crafford. :) Anyukám fontosnak tartotta, hogy toleranciára neveljen így elsők között kaptam színes bőrű családot is.

Támadtak már nehézségeid a blogolás technikai részével, a HTML-kódolással, template-ekkel, a domainnévvel? Ha akad, mesélj egy vicces történetet ezzel kapcsolatban!
Hú, vicces történetet nem tudok mondani, mert inkább nem csinálok valamit, ha nem megy... Sajnos ezen a vonalon elég gyenge vagyok, de szerencsére sok olyan kedves blogger barátom van, akik segítenek. Az oda-vissza segítés alapja a bloggerek világának, hiszen mindent mégsem lehet megtanulni, ki ebbe, ki abban erősebb, jártasabb. Még domiannevet nem szándékozom venni a blognak, szerintem egyenlőre nincs szükségem külön tárhelyre, addig meg nem izgulom túl a dolgot. :)

 Mennyire figyeled a sminktermékek lejárati idejét?

Muszáj erre figyelni, persze, ha lejár egy krém, hétfőn, azért még kedden felkenem, de maximum a lejárat után két hétig használom. Valamiért megjegyzem (persze a fontosabb dolgok kimennek a fejemből) körül-belülre a beszerzési idejét a termékeknek, így ideje előtt már tudom figyelni a címkét, a számsort.
A szempillaspirálokat és szemhéjtusokat fél évig lehet használni, az alapozót egy évig körülbelül. A szemhéjpúder palettákat viszont érdemes gyűjteni, mert rettentő sokáig jók.

Min/mit változtatnál szívesen magadon? (1külső ,1belső)

Ráncok kialakulását leállítanám azonnal, sajnos az allergiám miatt erősen megjelentek, a mély hámlasztás mégsem tesz jót a bőrnek, ha állandó jelleggel történik. Testalkatnál pedig a combom az ellenségem. Ja, hogy ez már két külső, akkor legyen két belső is. :) Türelmetlenségem levetkőzném és a maximalizmusom, mindkettő idegesítő és nem feltétlen vezet előre.

Milyen lenne az ideális ház/lakás számodra? Mesélj kicsit, hogyan rendeznéd be?

Imádom ezt a kérdést, mert nagyon aktuális. Rengeteget töprengek milyen lenne az álom lakhelyem és fejben minden ismerősöm lakását berendezem a saját ízlésem szerint, nagy már bennem a fészekrakó ösztön. Kertes ház a nagy vágyunk Botonddal. Nagyon szeretnék egy verandás házat, a verandán egy asztallal és székekkel, ahová ki lehet ülni enni, olvasni, mint dédnagymamámnál. A veranda gerendái mentén fecskefészkek lennének. A veranda alacsony falán pedig cserépben virágok végig és szép kis kaspók lógnának. 

Egy fényes téli kertet is elképzelek mindig a házhoz, ahová a kutyák, két majdani Golden Retrieverünk is bejöhet és egyfajta nappali funkciót látna el. Nappaliban cserépkályha, vagy kandalló lenne, egybe nyíló étkezőt ez az elem dobná fel. Világos, fényes tereket szeretnék, amiknek a kulcsai szerintem a pasztell színek. Mivel egy lakás akkor otthon, ha belakják, sok lakástextilt használnék, amik meleggé és lakájossá tennék. Sose voltam a minimál kedvelője, viszont a bútoroknál jobban bejön a letisztultság, amin aztán jól lehet variálni a kiegészítőket. Minden helyiségben szívesen látnék friss virágot. 

A hálószoba kis kuckós lenne, meghitt, meleg színekkel és ropogós hófehér ágyneművel. 

A konyhában minden vágyam, hogy sok rakodó terem legyen és hatalmas pult, ahol készülhet az ebéd és a sütemények hada... Egy sparheltet, vagy más néven spórt is szeretnék, gyerekkoromat a dédim házát hozná vissza és persze főzni se utolsó rajta. :)
A gardróbszobát rengeteg szekrénnyel és polccal képzelem el, hófehér színben. Az Ikea lenne a megfelelő hely, ahonnan beszerezném a smink asztalomat és a fiókos komódokat. Itt képzelem el a videó sarkomat is és a termékteszteket is itt készíteném egy külön erre kialakított részen, tökéletes világítással.  A gardróbból nyílna az egyik fürdőszoba, amiben egy szép nagy kád lenne, a polcok roskadásig telepakolva a kozmetikumokkal, amiket épp használok, tesztelek. 

Lenne még egy zuhanyzós fürdőszoba is, hogyha nagy családunk lesz ne okozzon fennakadást a reggeli rohanásban a sorban állás. 

Gyerekszobáról nem írok, annak még nincs itt az ideje, de ha itt lesz, majd részleesen mesélek, pár év. :)


Mi a legfontosabb,leghasznosabb és kedvenc smink tanácsod? Én még csak most kezdek barátkozni a sminkeléssel,de máris megragadtak a szinek és technikák. Neked mi a kedvenc árnyalat és stílus?

A gyakorlás. :) Mindenkinek más az arca, így ki kell gyakorolni mi is áll jól. Egy szép nappali és egy alkalmi sminket kell megtanulni, onnantól önellátó tud lenni az ember lánya. Egy szép szemhangsúlyos, füstös barna smink, ami szerintem mindenkinek jól áll. A tusvonal, ami még hatalmasat dob egy nőn, így azt is érdemes megtanulni precízen meghúzni, de nem kell aggódni, eleinte nekem is remegősre sikerült. Kedvencem mostanában a no makeup smink, vagyis amikor a természetességre hajtok, kis bőrhiba korrigálás, enyhe szempillaspirál, mélyítő vonal kiemelése egy nude középbarna színnel és minimális szemkontúrozás.


Mi a célod a bloggal? Mit tervezel 2016-ra, vannak esetleg konkrét célok, fogadalmak?

Túl sok mindent tervezek, így remélem az új évben 48 órás napjaink lesznek. :) Tréfát félre téve sok új videót szeretnék sminkes vonalon. Emellett nyáron egy szebb videós hátteret is készítek, festés, dekorálás, miegymás. Pár új rovat ötlet is van a fejemben, de erről majd jövőre. :) Szeretnék végre egy profi fotóst is, hogy könnyebb legyen haladnom az outfittekel, hiszen így én vágom és szerkesztem a képeket is, az utómunka pedig nagyon sok időt vesz el, remélem találok valakit Nyíregyházán.

Fogadalom, hogy kialakítok egy rendszert, rutint, így tudok majd napi posztokat hozni, remélem kivitelezhető lesz a munka mellett. A sulit is szeretném befejezni, ez a félév a munka miatt abszolút nem úgy alakult, ahogy szerettem volna, gyakorlatilag nem fért bele az életembe, de következő félévben diploma, ha beledöglök is. :)


Milyen divatforrásokból inspirálódsz leginkább? Látsz-e különbséget a nyíregyházi és a budapesti divat / emberek öltözködése között?

Bevallom nem sokszor fordul elő, hogy máshonnan merítek, sőt igyekszem abszolút nem másolni, egyedi maradni. Világ életemben a különleges, divattól eltérő, de az aktuálisan fast fashion boltokban fellelhető darabokból építettem fel a szettem, szerintem ez maradni is fog így. A magyar bloggereket szoktam inkább nézni, főleg a blogger barátok munkáit. :) Külföldi blogger, akinek a stílusa nagyon tetszik az Atlantic Pacific.


Budapesten amennyire látom nagyon vegyes az öltözködés, nagyobb jelentősége van az egyéniség megnyilvánulásának. Nyíregyházán a fiatalok nagyon követik a divatot, ami részben jó, hiszen így hamarabb kialakul a saját stílusuk, amit én a legfontosabbnak találok. Nyíregyháza trendkövető és divatérzékeny, ügyesen bánnak a nők a kiegészítőkkel, de bátorságból még azért van hiány, ami a feltűnő darabokat illeti, de persze ezt csak általánosságban mondhatom el és általánosítani nem szeretek.

Szerinted mi a legjobb a blogolásban? Van olyan ruhadarab, amit nem mernél viselni az utcán?

Az olvasói visszajelzések, a pozitív kommentek és a sok szeretet. Igazából bármit mernék viselni, de rengeteg olyan ruhadarab van, amit ízléstelennek tartok így sose venném fel az utcára. Ilyen a melegítő nadrág, ami szerintem szörnyű az utcai viseletben, legrosszabb az volt, amikor nők magassarkúval viselték. A másik ami szerintem nagyon olcsó hatást kelt a Mayo Chix és társai, agyon strasszozott, rossz minőségű, gagyi anyagok, ráadásul drágán.

Szerinted melyik az a ruhadarab, amit bárki felvehet?

A basic ruhadarabok, mint a fekete farmer, fehér ing, okosan csíkozott felső, ezeknek minden ruhatárban ott a helyük. Nagyon sok nőnek jól állnak az A vonalú, derékban húzott szoknyák, így ezeket is érdemes előtérbe helyezni. Az öltözködés pikantériája mindig a kiegészítőkben van, amik jó megválasztásával a legegyszerűbb szettet is fel lehet dobni. A kalapok pedig minden nőnek remekül állnak, így érdemes beszerezni párat, a modern nő koronáinak felelnek meg.

Mit szeretnél karácsonyra kapni?

Londoni kiruccanást kaptam ajándékba Botondtól, ami minden vágyam felülmúlta. Viszont, ha ránk szakadna a Nemzeti Bank, akkor nagyon szeretnék egy tömött piros tüllszoknyát, pár izgalmas felsőt, egy flitteres topot és egy csodás balerina cipőt. Kozmetikumok vonalán néhány Freedown és Gosh sminkterméket próbálnék ki és kérném a Jézuskától az Esteé Lauder alapozóját. Elférne már pár hajas kütyü, mint hajsütővas és hajvasaló. Legjobban viszont egy sajt házra vágyom, remélem jövőre ez megadatik, mindenesetre a kívánságdobozomban már ott lapul a kérés.

Mi az, ami mindig képes felvidítani? (akár a legrosszabb napokon is) Alapjáraton optimistának vagy pesszimistának mondanád magad?

A blog sok erőt ad, amióta megvan ez a hobbi (munka) azóta sokkal kiegyensúlyozottabb a lelkivilágom. Emellett egy forró fürdő, habos kakaó, barátokkal töltött percek és Botonddal töltött esték dobnak fel leginkább. Amúgy pesszimista vagyok, de dolgozom rajta, hogy meglássam a rosszban is a jót, a pillanatot pedig élvezni tudjam.

Mi az a dolog, ami nélkül nem tudnál élni?

Család és szeretet nélkül.

Ha bármilyen kérdésetek van hozzám tegyétek fel kommentben! Minden kérdésnél szívesen olvasnám a Ti válaszaitokat is. :)