2015. június 12., péntek

Catrice Fine and Prime szemfesték alap

Mindenhol olvastam a szemhéjlapok csodálatos tudásáról, hogy még a gyengébb minőségű szemfestékekből is csodát hoz ki, mind szín tekintetében, mind tartósságban. Ugyan birizgálta a fantáziámat, mégis sokáig váratott magára, hogy kipróbáljam. A Catrice Prime and Fine szemhéjbázisa mellett döntöttem erről olvashattok a következőkben. 





A Catrice sminkmárkát nem kell bemutatnom már senkinek, pár éve jelent meg a drogériákban, de azóta az egyik legfelkapottabb márkává lépett elő, kitűnő minősége és kedvező árai miatt. Rengeteg terméküket próbáltam már, többről olvashattatok is a blogon ( alapozó, matt paletta) és még sokról írnom kell. Na de nézzük elégedett vagyok e ezzel a termékkel







Csomagolása nagyon tetszetős, kézre esik, letisztult és a tejüvegnek köszönhetően luxus hatást is kelt bennem. Könnyen lecsavarható a teteje, amiben applikátor található, szájfény megoldású az egész, ezt tökéletesen praktikusnak ítélem meg. Csavaros lévén jól zár, nem kell félnünk, hogy a neszesszerben önálló életet kezd élni és kifolyik.
















Illata az alapozók jellegzetességével rendelkezik, semmi extra (szagok, illatok leírásához béna vagyok na! :))











Én az ujjammal szoktam elegyengetni a terméket, így igazából az applikátorával csak egy rövid vékony csíkot húzok a szemhéjamra és gyengéd simogató, ütögető mozdulattal teljesen eldolgozom. Nagyon kevés elegendő belőle és könnyen kenhető, tökéletes az állaga.




Pár percet érdemes várni a szemfestéssel, hogy könnyebben eldolgozhatóak legyenek a szeméhéjfestékek, pigmentek. Csodásan élénkítik a szemfestékek színét, árnyalatuk még intenzívebb lesz. Én csupán alkalmakkor használok szemhéjbázist, amikor bombabiztos szemfestést szeretnék, így nagyon sokáig elég a termék.

Tartósabb jóval bármely szemhéjpúder, kevésbé ül bele a ráncba és már említettem csodás élénk hatást kap.




Mivel ez az első ilyen jellegű termékem, így összehasonlítási alapom nincs, viszont maximálisan elégedett vagyok. Ha jól emlékszem 1000-1200 Ft körüli összegbe kerül, ami szintén nem vészes. Nem tartom elengedhetetlen alap darabnak a smink gyűjteményünkben, de azok akik szeretnek sminkelni, azok előbb utóbb kalandvágyból is ki fogják próbálni (lásd az én példám). Ha elfogy másik márkát is kipróbálok, de az tény, hogy a vele szemben támasztott elvárásaimat maximálisan teljesítette.

Pontok: 5/5

Szoktatok szemhéjatokra smink bázist, primert használni? Nektek melyik a kedvenc szemfesték alapotok?