2015. június 25., csütörtök

Termékek a pokolból- Aussie

Még a karácsonyi leárazások után vásároltam meg ezt az Aussie csomagot, amihez hatalmas reményeket fűztem, annak ellenére, hogy két végletes véleményt lehetett olvasni, volt aki imádta és volt aki gyűlölte. 1700 Ft volt féláron ez a csomag, amiben három hajápolási termék is lapult és már elöljáróban elmondom ez nem egy tesztes cikk lesz, csak elmondom röviden a véleményem. 



Általában a jó termékekről olvashattok nálam, ami nem azért van, mert csak ezeket akarom előtérbe helyezni, hanem mert szerencsére ritkán futok bele vacak dolgokba. Ez annak köszönhető, hogy már tudatosabban, megfontoltabban vásárolok és mielőtt levenném a polcról és betenném a terméket a kosaramba, előtte elolvasok pár blog tesztet és véleményt. Ennek ellenére itt a kíváncsiság győzött és ennek a megosztó márkának csak megvettem ezt a csomagját, no meg még egy balzsamot, a károkat, amit okoztak azóta is nyögi a hajam.



Amit a márka ígér: 
Aussie Miracle Moist termékcsalád

"Termékcsalád száraz és károsodott hajra, ausztrál makadámia dió olajjal.
SAMPON A természet csodájaként, még a száraz és károsodott hajszerkezetbe is behatol, és segít annak táplálásában, hogy a hajad selymes legyen.
A hajad extra táplálásra szomjazik?
BALZSAM Varázslatos formulája a száraz és károsodott hajszerkezeten is áthatol, hogy hajad puhává, selymessé és táplálttá váljon."



Vélemény

Ígéretemhez híven, ebből nem lesz teszt, részletes leírás, mert arra se tartom méltónak. A csomagolás játékos megjelenése, az ausztrál sallang engem is levett a lábamról, a kengurus kontúrról ne is beszéljünk. Nagy lelkesedéssel bontottam ki a dobozta, aminél azonnal megcsapott az igen intenzív illata, ami a rágógumira, tutti-fruttira emlékeztet, száműztük a fürdőbe a zárt flakonokat, mert bár kellemes az illata nagyon drasztikus. Ezzel még nem lett volna bajom sőt.
Másnap hajat mostam és használtam a termékcsalád tagjait, aminek az eredménye az lett, hogy kifésülhetetlenné vált a hajam, értsd szó szerint, a Tangle Teezer-el is fél órát bogoztam ki. Jó még ekkor se estem pánikba, fő a nyugalom, csigavér.


A hajszárítás után merő száraz szalma lett a hajam, mintha klóros vízben áztattam volna és elrontott dauerem lenne (megsúgom amúgy természetes göndör a hajam). Még ekkor se akartam hinni a szememnek, gyorsan kimostam a megszokott samponommal, ami nem sokat tudott segíteni a helyzeten.
Mivel makacs alkat vagyok, pár héttel később, a kicsit regenerálódott hajamon tettem még egy próbát, mert nem akartam elhinni, hogy ennyire szar (nincs sajnos jobb szó rá) ez a márka. A 3 perces pakolást felkentem, végig vártam a hatóidőt, de már az öblítésnél éreztem, hogy tragédia lett ennek is a vége. Az én vékony szálú hajamat egyszerűen tönkre tette. mit hónapok küzdelmes munkájával növesztettem rajta egyszerűen két használattal letörte és a mai napig érzem (hónapok teltek el) a pusztítását.

A hajamból centik törtek le (2 használat után) és sprőd, száraz, ráadásul ígértével ellentétben fénytelenné váltak a tincseim. Sok blogger az egekig magasztalja, így idejét láttam, hogy az én rossz példámat megosszam és megfontolásra hívjam fel a figyelmeteket. Ebben az esetben nem csak a pénzkidobás a legnagyobb kockázat, hanem a hajatok épsége is!

Egy barátnőm is kipróbálta az egyik flakont, hasonló rémes tapasztalatról számolt be.

Az Aussie termékek árai!
Sampon (300 ml): 1.700 Ft
Balzsam (250 ml): 1.700 Ft
Hajpakolás (250 ml): 2.000 Ft


Pontok: 5/0

Rémálmomba se találkozzak többé ezzel a márkával. Ahhoz képest, hogy azt ígéri, hogy életet lehel a károsodott hajba, csak ront mindenen. Lehet a jó hajminőséggel rendelkezőknek működik, de a vékony szálúak messziről kerüljék szerintem el.
Ti próbáltatok már Aussie terméket? Mi a véleményetek?