2015. június 17., szerda

Nyár elengedhetetlen kelléke! Evian arcpermet TESZT

Nyáron a napsütés mindig rendbe teszi a bőrömet, így nagyon kevés kozmetikumot szoktam használni. Az egyik nagy kedvencem, ami ilyenkor előtérbe kerül, az az arcpermet, a termál vizek. Amíg a Vichy termálvizét nem próbáltam (ITT találtok tesztet), addig úgy voltam vele, hogy vízért nem fizetünk, maximum ha megisszuk. Azóta tudom jól, életmentő a kánikulában és sokoldalú. Nemrég megvásároltam az Evian termékét és elég gyorsan kiforrt róla a véleményem, amit részletesen olvashattok lentebb. 



Amit a márka ígér: (Forrás:Krém Mánia)



Hidratálja a bőr felső rétegét és ellenállóbbá teszi a környezet hatásaival szemben. A francia Alpokból származó különlegesen tiszta, ásványi anyagokban gazdag, bőrsemleges pH-jú forrásvíz télen-nyáron minden bőrtípust egyaránt felfrissít. Különösen ajánlatos sportoláshoz, kozmetikai termékekkel együtt bőrápoláshoz, nyári melegben napozás vagy autó vezetés közben, várandós anyáknak és érzékeny bőrű kisgyermekeknek.

Kiszerelés : 50/150 ml


TESZT

Pár érdekesség a márkáról:

Az Evian a világ első számú palackozott ásványvize, mondhatnám, hogy az ásványvizek királya, ikonikus szomjoltó. A francia Alpokból ered, a gleccserek kövei szűrik át a vizet, mire feltör a Cachat nevű forrásnál, addig 15 év telik el. Mindenféel szűréstől, átalakítástól és dúsítástól mentes ez a víz és még arra is odafigyelnek, hogy rozsdamentes acél csöveken jusson el a gyárba, ahol 300-szor vizsgálják meg a minőséget, hogy azonos legyen a víz a forrásból frissen előtörővel. A palackjai is az előírásoknál jóval jobb minőséget képvisel. Ezek után nem túlzok, ha azt mondom, hogy óriás elvárásaim voltak ezzel az arcpermettel szemben. 



A csomagolása a megszokott termálvizes, spray verziós, viszont nagyon tetszik, hogy kihagyták a kék árnyalatait és rózsaszín, piros és szürke a felirat és a márka logója. Ettől igazán csajossá válik a termék. A nyak résznél kicsit elvékonyodik, ezáltal a kupakot könnyebben le lehet venni, jobban kézre esik a flakon. A kupak jól záró, jó minőségű rózsaszín műanyag, mondhatnám a csomagolás koronája. :)


A szórófej nagyon lényeges szempont ezeknél a termálvizeknél, hiszen kellemetlenné is tehetik a használatot. Ennél a terméknél viszont ez az egyik legklasszabb, hiszen nagyon apró szeművé töri meg a vizet és nagy szórása van, így nem szurkálja a bőrt és ha közvetlenül az arcunk közepére irányítjuk nagyjából 15 cm-re eltartva, akkor tökéletesen beteríti az egész arcunkat. Könnyű tehát adagolni, sőt spray "gombját" (minek hívják azt), is kényelmesen le tudjuk nyomni (utálom, ha nehéz és fáj utána az ujjam). 

Én a legnagyobb kánikulában szereztem be, amikor már a hőguta kerülgetett és milyen jól tettem! Nagyon kellemesen frissíti az arcot, a bőrt, szuperül hidratál. Ami meglepő volt számomra, hogy napi használatától csökkent az arcom verejtékezése, valahogy szépen beállította azt. Amúgy tudni kell az Evianról, hogy a ph értéke (7,2) nagyon közel van a bőr ph-jához, tehát minden szempontból ideális az emberi szervezet számára. A fiatalság forrásának is nevezik az Eviant, ásványi anyag tartalmának köszönhetően a bőr feszesedik, amit alátámaszthatok, a ráncaim halványodtak, pedig sose hittem volna, hogy ekkora változást tud okozni egy kis víz. Egyre inkább gondolkozok azon, hogy palackozott formába arcmosáshoz is beszerzem. :)

Mint minden blogger én is néha előítéletes vagyok, főleg a felkapott termékek felé irányul a gyanakvó magatartásom, hiszen sokszor csak túl hájpolnak termékeket, főleg drága termékeket. Viszont most minden nemű ellenérzésem megszűnt az Eviannal szemben, hiszen a bőröm állapotában hatalmas változás állt be a hatására. Már egy használat után éreztem, hogy puhább  bőröm. Hosszabb használattal felfigyeltem rá, hogy hidratáltabb, feszesebb, kevésbé verejtékező az arcbőröm és sokkal élettel telibb.

 A termál vizek pedig szuperek a smink fixálásban is, így akár teljes sminkre is ráfújhatjuk, még jobban fogja bírni a strapát és a hőséget.







Ár/érték arányba leszorította a trónjáról a La Roche-Posay termál vizét (amit ettől függetlenül vásárolni fogok, mert szuper a leégés kezelésében és az irritált, allergisás bőrre, égési és egyéb sebekre is a legjobb gyógyír), az arcápolásomhoz mostantól az Eviant fogom használni.


Pontok: 5/5
Ára: 1500 Ft 50 ml (3000 valamennyi a 150 ml-s kiszerelés)
Ti szeretitek a termál vizeket, arcpermeteket? Melyik a kedvencetek?