2014. november 16., vasárnap

Adventi naptár ötletek

Ebben a bejegyzésben Adventi naptár ötleteket gyűjtöttem össze, hogy ihletet adjak Nektek. Közben persze teljes karácsonyi lázba kerültem és a bőség zavarában fogalmam sincs melyik verziót készítsem el itthonra, annyi remek ötletet találtam.



Minimál:

A legegyszerűbb ötlet, viszont nagyon fogjuk szeretni. Esténként ősz beálltával mindig gyújtok gyertyát, így ezt lehet én is elkészítem. Akár kézzel írottat, vagy nyomtatottat is csinálhatunk. 


















Angyali üzenet:

Minden napra egy kedves idézet, vagy mondat karácsonyig. Lélekmelengető ötlet ugye? Angyalszárnyakat sok kreatív boltban és áruházakban is lehet kapni.
















Gyufásdoboz kincset rejt:

Gyufásdobozba sok szépséget rejthetünk, például ékszereket, vagy édességet. Minden napra egy meglepetés, kis elő karácsony a várakozás alatt.














Málhás "szamár":

Sok helyen lehet kapni ilyen fából készült Rudolfokat. Pici zsákokat kell csupán vennünk, vagy varrnunk és mehetnek beléjük a meglepetések.
















Vintage hangulat:

Nagyon szeretem ezt a rusztikus hatású vintage hangulatú megoldást. papírzacskótól, a mini vödörig bármi képezheti az ajándék csomagot, a lényeg a színharmónia. A válfa pedig zseniális ötlet az egész alapjául.

Körömlakkot és rúzst is rejthet: 

Nagyon nőies megoldás, amivel el lehet babrálni egy darabig, amíg  ilyen szépen elkészítjük a dobozok feliratát.

Egy nagy tálAdvent: 

Egy tál, és szalagok a fülére. Mehet bele az adventi kártya, vagy meglepetés, szigorúan számozva.

Karácsonyfadíszek minden napra:

Minden évben veszek egy pár új díszt. Miért is ne gyönyörködhetnék bennük külön is, akár az adventi naptáron. :)

Karácsony mániásoknak egy polc:

Ha lesz lakásom, biztos lesz karácsony sarok, most hogy belegondolok jelenleg is van. De ez a girlandos adventi naptár megoldás valami szuper. 
Koszorú, adventi naptár letudva:

Ruhacsipeszt egy kör alakú lapra körbe csíptetünk. Mindegyikre ragasztunk egy számot és már meg is van az adventi naptár és az ajtódíszítő koszorú. 2in1 :)
Konzervált ajándék:

Konzervdoboz, fehér festék és öntapadós számok. Kész is a naptár, amibe aztán bátran rejthetjük a meglepetésünket. Ugyanez működhet befőttes üvegekkel is :)

Madár etető a lakásban:

Egy nagyobb faág mindig rngeted lakberendezési és dekorációs lehetőséggel bír. Egy igazán csajos adventi naptár funkcióját is betöltheti, vagy ebben az esetben kedveskedhet a madarak szerelmeseinek ilyen formában is.


Szigorúan nagykorúaknak:


Ez is egy módja az ünnepek várásának, bár akkor sok vendégséget kell tartanunk, ha napi egy üveg bort el szeretnénk tüntetni alkoholizmus nélkül. :)











Nektek melyik ötlet tetszett a legjobban? Szoktatok Adventi naptárt készíteni, vagy a boltban vesztek egyet? Tudtátok, hogy 38 nap van karácsonyig? Legfontosabb kérdés, nálatok milyen Adventi naptár lesz?