2014. november 3., hétfő

L'Oreal Elseve selymes olaj a hajnak

Tesztelőnek lehetett jelentkezni az Elsevenél és persze ilyen lehetőséget nem szoktam kihagyni és szerencsémre be is válogattak az alanyok közé. Nagyon örültem neki, mivel a hajam ekkor már elég megviselt volt, így szükségesnek láttam amúgy is plusz táplálást.

Ez a selymes hajolaj kifejezetten festett hajúaknak lett kifejlesztve.







Olajakat használni arcra és hajra ezer éves szépségtrükk.
Régóta használok én is olajat a hajamra, talán általános iskolában fedeztem fel a jótékony hatását az oliva olajnak, majonéznek. Pár éve a legjobb hajnövesztő és hajregeneráló hatású olajat is megismertem, ez a ricinus, amit mindenkinek ajánlok. Én két hetente biztos alkalmazom, így sokkal gyorsabban nő a hajam és puhább és ápoltabb. Nemrég pedig a kókuszolajat kezdtem használni, aminek szintén csodás hatásai vannak.  A töredezett hajvégekkel viszont küszködöm még, így nagy reményeket fűztem ehhez a selymes olajhoz. Többet itt olvashatsz a hajápolási rutinomról.



Leírás, amit találtam róla: 

"A L'Oreal Paris legfrissebb újdonsága az Elseve Selymes olaj, amely 6 olaj - Tiaré, Kamilla, Lótusz, Len, Rózsa és Százszorszép - jótékony hatását egyesíti. Könnyű, gazdag textúrája azt ígéri, hogy táplálja a hajat, kihangsúlyozza a hajszínt és a a hajszálakat könnyen kezelhetővé varázsolja. Több módon is használható: hajmosás előtt, kifésülés/szárítás előtt, száraz hajra a nap bármely szakában. Az Elseve Selymes olaj két változatban kapható: minden hajtípusra és festett hajra, ajánlott fogyasztói ára 2.199 Ft." (Forrás ITT)

TESZT

Csomagolása műanyag átlátszó flakon, az adagolója hálisten pumás, amit én nagyon imádok (ez ad igazi luxus érzetet nekem). A piros kupak és a sárga olaj együtt nagyon letisztult és elegáns, figyelemfelkeltő. Mutatós az is, ahogy a feliratok és az embléma el vannak helyezve a flakonon, harmonikus az egész kivitelezés.







Ami nagyon praktikus, hogy az adagolót elfordítva lezárhatjuk a flekont, így nem folyik ki a termék, bár utazáshoz így sem biztonságos magunkkal vinni, mert annyira azért nem stabil ez a megoldás. 




 Egy kicsit féltem, hogy a hajamat el fogja nehezíteni, le fogja húzni az olaj súlya és zsíros hatásúvá teszi. Szerencsére erről szó sincs. Egy nagyon folyós olaj (nagyon könnyed állag, már-már víz hatású), amit hihetetlen könnyű eloszlatni a hajon, szépen elterül és a legjobb tulajdonsága, hogy a hajszálak be is isszák azonnal az értékes összetevőket. Érdemes a kézbe adagolni, összedörzsölni és várni, amíg kicsit átmelegszik, így még optimálisabb a hatása.



 Az illata nagyon kellemes, parfümös, napokig éreztem a hajamon, ami ritka egy-egy terméknél. Míg az arc termékeknél zavar, ha plusz illatanyaggal terhelt, a hajamon ez nálam nem von le pontot, sőt. 










 Többféle módon lehet használni a terméket, éjszakai pakolásként, hajfestés előtt pakolásként, hajmosás után, hajszárítás után stb. Ez azért is praktikus, mert amikor eszünkbe jut, hogy kis figyelmet igényelne a hajunk, bátran adhatunk ebből az olajból neki.

 Én hajmosás előtti napon bőven viszek fel, valamint hajfestés előtt is pár órával pár pumpányit eloszlattam a hajamon. A legjellemzőbb azonban a törölköző száraz hajra felvitt egy-két pumpányi mennyiség, ami szép fényessé és könnyen kifésülhetővé teszi a gubancolódásra oly hajlamos hajamat. Én az egész hajon alkalmazom és szárítás után még a hajvégeknek is időnkét adok egy kicsit. :)

Tehát összegezve roppant egyszerű a használata és nagyon kellemes érzetet ad. 

Elnehezedésről szó sincs, viszont fényesebb és tápláltabb. Jelentősen csökkent a töredezett hajvégek száma is. Ami nálam plusz pont, hogy szebben göndörödik tőle a hajam, dúsabbnak is hat, valahogy elválasztja a szálakat. Napokkal később is ha beletúrok a hajamba nem gubancos és nagyon selymes. 

Felülmúlta az elvárásaimat és a legnagyobb kritikusom Botond is szóvá tette, hogy sokkal szebb a hajam amióta használom. 

Karácsonyi ajándék listára felvehető, én anyukámat fogom meglepni vele. :)

Ára 2500 Ft körül

Pontok: 5/5 Ez az a termék, amit biztos újra vásárolok, ha elfogy. :)

Ti próbáltátok már? Mi a tapasztalatotok? Mikor szoktátok használni? :)