2014. november 27., csütörtök

Vichy sampon gyártásban is kiemelkedő? TESZT

Nem tudom ki hogy van vele, de én néhány márkát sampon márkaként tartok számon,néhányat smink márkaként, és egyeseket pedig kozmetikum márkaként. Tudom beskatulyázom ezzel a különböző cégeket, de általában egy adott részben kiemelkedően jók, másban pedig átlagos teljesítményt nyújtanak. A Vichy számomra már bizonyított a kozmetikumok és a sminkek terén, így kíváncsian vártam, hogy hajápolás vonalán mit tud nyújtani nekem. 

Az arcápolási rutinom kialakult már, ám a a hajápolás mindig kényes téma volt nálam. Nagyon kevés termék, ami elnyeri a tetszésem és átmegy a próbán. A göndör haj teljesen más igényekkel rendelkezik, sokkal nagyobb törődést követel. Nagyon örültem, hogy a hajam felé fordított figyelemmel egy időben kaptam ezt a sampont a L'Oreal Blogger Day-en. Tényleg nagy elvárásaim voltak vele szemben, no de térjünk át a tesztre.



Amit a márka ígér:


NEOGENIC SAMPON A SŰRŰBB HAJÉRT
KINEK AJÁNLOTT? Olyan férfiaknak és nőknek, akik úgy érzik, ritkás, nem eléggé sűrű a hajuk.
A sűrűbb haj 5 paraméterére hat: VOLUMEN, ERŐ, TARTÁS, TÖMEG, SŰRŰSÉG.
Az első sampon szabadalmaztatott Stemoxydine molekulával és hajsűrűsítő polimer-technológiával.
Könnyű, kristálytiszta formula, hajformázó polimerekkel, amelyek tartást adnak a hajnak anélkül hogy elnehezítenék.
Paraben-mentes Hipoallergén
Finom, könnyen kiöblíthető hab, a fényes, sűrűbb és könnyen formázható hajért.








TESZT:

A doboza számomra átlagos, bár azt nagyon értékelem, rendelkezik vele. Minden drágább terméknek szinte van egy papír dobozkája, amitől egyfajta luxus érzetet kapunk, bár a zöldek tuti a hajukat tépik ettől. Mindenki döntse el maga, hogy ez jó vagy fölösleges csicsa.
A flakonja lila és fehér az adagolója (kupakja), nem találok benne semmi különlegeset. Jól zár, könnyű adagolni,  tehát funkcióját jól ellátja. Amit megemlíthetek még, hogy méretéből adódóan elég jól kézre áll. 











Illata kicsit a hajszeszeket idézi nekem, furcsa számomra körülírhatatlan, de nem kellemetlen ez a fajta illat. Tisztaságot sugall leginkább. 














Átlátszó, krémes maga a sampon, ami szerintem kicsit nehezen habzik fel, de aztán rendes adag habot képez(ez nálam alap pillér) . Kicsit nagyobb adagot igényel belőle a hajam, mint más samponokból, viszont egy hajmosással is tökéletesen tisztának érzem tőle a hajam és a fejbőröm. (Sok helyen olvastam a dupla hajmosásról, de nekem ilyen luxusra nincs időm/türelem, tehát szempont az egyszeri mosás elegendősége.) A habot tényleg nagyon könnyű kiöblíteni, ezt imádom benne, mivel nem szeretek ezzel küzdeni. 











Már jó ideje használom, a flakon feléig el is fogyasztottam a terméket. Egy hónap után már dúsabbnak, sűrűbbnek éreztem a hajam, sok babahaj kezdett növekedni, aminek most nagyon tudok örülni. Minden hajmosásnál észrevettem, hogy könnyű, dús és selymes a hajam, de egyfajta tartása is van. Kevésbé lapul le és sokkal élettel telibbnek tűnik.

Mivel hipoalergén és parabén mentes így mindenkinek nyugodt szívvel ajánlom. Egy nagy baja van csupán ennek a samponnak az az ára, emiatt le is vonok tőle egy pontot, mivel akkora különbséget nem érzek az olcsóbb samponok és e között a Vichy között, ami indokolná ezt.  Azoknak éri leginkább meg, akik küzdenek a ritka haj problémájával.


Ára: 3600 Ft körül





Azt szeretem benne, hogy nem húzza le a loknikat, könnyen és szépen göndörödik a hajam. Akinek hullámos, vagy göndör a hajzuhataga az nagyon fogja szeretni, mivel igazi oroszlánsörényt varázsol. 

Pontok: 5/4


Ti próbáltátok már? Mi a véleményetek? Milyen sampont használtok?