2014. november 11., kedd

Két eszköz, amivel csökkentheted a haj töredezését

http://fashionkillsfast.blogspot.hu/2014/03/tangle-teezers-invisibobbles-arvonta.html
Tini korom óta nem tud nőni a hajam egy bizonyos hosszúságnál tovább, ennek az az oka, hogy ugyan gyorsan nő a hossza, de a vége ugyanilyen ütemben törik. Sajnos nem fordítottam elég figyelmet a hajam ápolására, ám most ezen változtatni szeretnék. Két jelentős hibára hívom fel a figyelmet, amit rajtam kívül is sokan elkövetnek.





A fésű, hajkefe megválasztása nagyon fontos, hiszen a fésülködés során rengeteget árthatunk a hajunknak. Az utóbbi hetekben sok helyen olvastam  a Tangle Teezer nevét és mindenhol csak szuperlatívuszokban írtak róla, így én is leadom nemsokára a rendelésemet. Ez egy merőben más hajkefe, mind formában, mind anyagban. Minden fórum arról számolt be, hogy nem húzza a hajat, így a fájdalmas rituálét örömtelivé varázsolja, emellett lerövidíti a fésülködés időtartalmát. Kézre áll, antibakteriális és igencsak cuki a külseje is. Kell ennél több érv? A csoda a sörtéiben rejlik és az anyagában, így a hamisítványokkal nem érdemes próbálkozni, nem tudják azt, amit ez a Tangle Teezer. Nem írok le minden információt, amit összecsipegettem róla, hiszen ha beszereztem mindenképp szeretnék egy tesztet készíteni belőle. :)

Azóta beszereztem az angyalkás verzióját, TESZT ITT.

Hordozható változat, sörte védős


Kifejezetten vizes hajra való
 Sokszor halljuk, hogy vizes hajat nem szabad fésülni, meg azt is, hogy ne tépjük a gubancos részeket. Nekem göndör a hajam és vizesen vagyok képes csak rendesen kifésülni anélkül, hogy szaggatnám, ám ehhez megfelelő kefe szükséges. Én a Tangle Teezer ezen verzióján gondolkozom, amit kifejezetten vizes haj fésüléséhez fejlesztettek ki és egy szuper videót is találtam hozzá. 



A Müller drogériákban (5000 Ft körüli áron) is kapható, ám az Iparfümériában jóval olcsóbb (2300-3500 Ft) és nagyobb a választék is, így érdemes innen beszerezni. 





Valami hihetetlen nehéz JÓ hajgumit találni, mivel a legtöbbön fém rész is van, ami töri a hajat, emellett beleakadnak és kiszakadnak a hajszálak az eltávolításánál.









Másik rémálmunk, hogy nem tudjuk elégszer körbetekerni a gumit a hajunkon, hogy jól tartson, vagy túl szorosan fog a gumi. Mindenki ismeri ezeket a problémákat. Nos az InvisiBooble Tracelles hajgumik leszámolnak ezzel. Szinte mindenki ajánlja, aki kipróbálta. 





A kinézete is nagyon érdekes. Botond, amikor mutattam neki azt mondta, hogy olyan, mint a vezetékes telefon zsinorja. Nos a kinézetén túllépve, viszont egy olyan gumi, ami végre nem töri a hajunkat és szépen meg is fogja azt. 

Én mindenképp beszerzem hamarosan. Ebben az esetben is sok webáruházat végignéztem, legolcsóbban az Iparfümériában bukkantam rá. Több színben is kapható 3 darabos csomagban 1090 Ft-ért. Én átlátszóban fogom megvenni. :) 





Ezzel a két eszközzel a hajápolási rutinom, ha kiegészítem, egész biztosan egészségesebb és kevésbé töredezett lesz a hajkoronám. :) Természetesen, ahogy megérkeznek és jó ideig teszteltem őket, beszámolok róluk majd bővebben.

Ti próbáltátok már valamelyiket? Mik a tapasztalataitok?