2016. október 22., szombat

10 dolog, amivel egy bizsu boltost ki tudsz kergetni a világból

Nicki from the block oldalán olvastam a következő cikket, amiben mély igazságok szerepelnek. Leírta ugyanis, hogy milyen dolgok kergetik a kozmetikai eladókat az őrületben. Ennek örömére úgy gondoltam összeszedek pár gyöngyszemet, amik rendszeresen megtörténtek egy bizsu üzletben és amik felett nehezen térek napirendre. Nem célom senkit megbántani, viszont egyes dolgok kihúzzák a gyufát, mások pedig csak felfoghatatlanok számomra. Persze akinek nem inge ne vegye magára, leginkább viccesnek, néhol tanulságosnak szántam. A vásárlók 97%-a nagyon jó fej és kedves, nem egy törzsvásárlóval azóta is barátok vagyunk. 



1. "Sosem vásárolok ilyen gagyi bizsukat, mindig csak aranyat veszek."
Amit gondolok: Miért jöttél akkor ide? És amúgy se érdekel a világnézeted és az anyagi helyzeted. 

2. "Mutasson nekem valami olyan ékszert, ami illik a stílusomhoz (a mai szettemhez)!" Mutatsz valamit, nem is egy valamit erre... "Ezek rondák, nézze ez jó!" 
Amit gondolok: Akkor miért kérsz segítséget, ha határozott elképzelésed van?

3. "Fémallergiás vagyok. Van itt esetleg olyasmi, amit viselhetek?" Mutatsz szilikon végű fülbevalót és fém rész nélküli nyakláncot erre... "Inkább elviszem ezeket a fémeseket, de ajánlom, hogy ne allergizáljon!" Hát pedig fog :(

4. "Ezek Kínából jönnek!"
Amit mondok és gondolok is: Igen, mint a kedvenc portékái általában, hiszen szinte mindent ott gyártanak. 

5. Választ egy fülbevalót vagy nyakláncot, keressük hozzá illő dolgokat. Találunk is tökélteset, de a nyakláncnál ezüst a kapocs, ami hátul van és a fülbevaló foglalata ezüst. "Nem kell, mert hogy néz ki!! Az ezüst és az arany üti egymást!!! Ennyit se tud?"
Erre szívem szerint azt válaszoltam volna mindig, hogy egy, hogy nem fog látsznak hátul a kapocs, senki se nézi ezt. Kettő az arany meg az ezüst illik egymáshoz, ez egy olyan elavult hülyeség, amit mond. Három nem kérek divat tanácsokat Öntől.
Amit mondok: De ehelyett bájos mosollyal kérsz sűrű elnézést a tudatlanságodért. 

6. "Ezek igazi aranyak?" (miközben az árcédulákat nézi) 
Amit én gondolok: Persze ennyire lement a nemesfém ára...  Vagy igen ezek mind bűncselekményből származó aranyak vehet a pult alól pár téglát is. 
Amit mondok: Nem sajnos, ezek bizsuk.

7. "Nem lehetne engedni az árból?" 
Amit gondolok: Nem az enyém a bolt és mint előbb említettem ez bolt, nem piac. 
Amit mondok: Van egy törzsvásárlói engedmény, amihez legalább x ezer forint felett kell vásárolni. Amúgy ha az enyém lenne a bolt ingyen adnám, hahaha... 

8. Illik az arcomhoz ez a bedugós (csavaros) fülbevaló? (full pici)
Amit gondolok: Nincs is olyan ember, akinek ne állna jól.
Amit mondok: Jól áll persze. 

9. Olyan rossz minőségűek ezek az ékszerek és olyan hamar tönkremennek.
Amit gondolok: Miért jöttél akkor be?
Amit mondok: Nem mindegyikre igaz ez, pléldául ilyenem van és semmi baja napi használat mellett. (mellesleg ez igaz)

Utoljára hagyom a kedvencem, ami nem is igazán a bizsu bolttal kapcsolatos, inkább az előítéletességgel. Valamint a mai magyar társadalmi viszonyokra is jól rámutat.

10. Ha továbbtanult volna, akkor nem eladó lenne.
Amit mondok: Két szakot végeztem el a Debreceni Egyetemen. A mai világban nem a tanulmányok határozzák meg, hogy ki hol és mit dolgozik. Mellesleg egyetlen munka sem szégyen, ezt pedig kifejezetten szeretem.