2016. október 6., csütörtök

Neogence hyaluronos lotion és pár tipp a használatához

Még nyáron kezdtem használni a Neogence hyaluronos lotionját, a végén járok, így releváns tapasztalatokat tudok elmondani a termékről. A Neogence márka nem ismeretlen szerintem már Nektek, egy szuper koreai brandről van szó és mint ilyen elől jár a bőrápolásban. A fátyolmaszkjai csodásak, illetve használtam már pár hyaluronos termékét is, amikkel szintén elégedett voltam.





Amit a márka ígér:



Könnyed, folyékony hidratáló, amely bármilyen krémmel, szérummal vagy eszenciával jól kombinálható. Hatóanyagainak köszönhetően megszünteti a felszíni vízhiányt, a bőr tapintása selymesen puha és hidratált lesz, jelentősen javítja az utána következő kozmetikumok felszívódását.

Kiemelt hatóanyagai:
Hialuronsav (Hidratáló membránt képez a bőrön.)
Hyalo-Oligo® komplex (A bőr belső hidratációját fokozza.)
Algae Extract (Az algakivonat kiváló antioxidáns, hidratáló és vízmegkötő.)

Használat:

Vigye fel a megtisztított arcra, nyakra és dekoltázsra. Használható vattakorongon, önmagában vagy akár krémhez keverve. Lemosni nem szükséges.

Kiszerelés: 180 ml



TESZT

A lotionra nincs magyar szó, a keleti nők bőrápolásában viszont elengedhetetlen termék. Ezek mindig tartalmaznak valami extra összetevőt, jelen esetben a hyaluront elég nagy koncentrációban. Az arctisztítás után szokták bevetni, beleütögetve a bőrbe, én akár tonik helyett, vagy mellett is ajánlom a figyelmetekbe. Különböző igényekhez akár egyszerre több lotion is bevethető.

Csomagolása egy egyszerű, puritán, szinte gyógyszertári hatású dobozból és egy flakonból áll. Semmi csicsa, mert nem kell ennek, megy a híre szájról szájra, igazán professzionális és minőségi.
A flakon letekerős kupakkal ellátott, mivel nagyon folyékony, víz állagú, így jó megoldás, bár akár szórófejes verziót is el tudnék ezeknél képzelni.


Állagát fentebb írtam, mindenképp a tenyeretekbe öntsétek és ne vattakorongra. A koreaiat, japánok arra esküsznek, hogy több lépésben tisztítják meg a bőrüket a napi szennyeződésektől és sminktől. Először egy olajos arctisztítót használnak vattakoronggal (de használhattok akár konkrét olajakat, kókuszzsírt, olivát, vagy szőlőmagolajat), ezután pedig valami habzó arctisztítót vetnek be. A jó alapos leöblítés után már azért nem érdemes vattakorongot használni, mert a belőlük leváló szálak eltömhetik a pórusokat és kész is reggelre a pattanás. Szóval kézzel ütögessétek be a tonikot és/vagy a lotiont.

Pillanatok alatt beszívódik, de akár még e nem beszívódott termékre mehet az arckrém (szérum, esszencia). Én este használom, de reggeli arcápolásban is ideális, mivel gyorsan beszívódik, nem hagy ragacsos érzetet. Jól hidratál és enyhén simítja a ráncokat.

A hyaluron sav motiválja a bőrünk kollagén termelését ezáltal ránctalanít és feszesít. Sajnos azonnali látványos hatást ennél a terméknél nem láttam, de hosszabb távon használva látszik a bőrön a változás.