2016. október 23., vasárnap

Dobd kukába a törölközőt!-Koreai trükk

Pár éve olvastam, hogy a koreaiak csak a sminklemosás első lépéseinél használnak vattakorongot, tehát csak az olajos lemosónál és a micellás víznél. Ezután a habzó (meg egyéb) arctisztítók után már nem törlik meg az arcukat. Hogy miért? Mert a vattakorongról és a törölközőről is leválhatnak apró szálak, amik eltömik a pórusokat és ezáltal mitesszert és pattanást képezhetnek éjjel.






Én azóta nem használok törölközőt és türelmetlen lévén még a vizes arcomra vittem fel a tonikot és a többi arcápolót a 10 lépéses ázsiai rutin szerint. Milyen jól tettem, mivel így hidratáltabb marad a bőr a brit bőrápolási szaktekintély Caroline Hirons szerint is. A koreai nézetek és nyilván kutatások szerint pedig 3 másodperccel az arcmosás után a bőr 5% körüli hidratáltság vesztésen megy keresztül, aztán ez a folyamat fénysebességre kapcsol. Fél perc után 50%, egy perc után 70%, ez elég ijesztően hangzik. Szóval a megoldás a következő még nedves arcra kell felvinni a termékeket, szérumot, arckrémet, esszenciát, lotiont, olajat.



A bőr nedvesen sokkal jobban be tudja fogadni a hatóanyagokat. Ami még nekem nagyon bejött, hogy Evian vízzel öblítem le az utolsó arcmosás után a bőröm. Ez a termálvíz a legjobb a bőrnek, mivel az arcbőrrel ph azonos. Arcpermetek is jó módszerek a bőr hidratáltságának visszanyerésére, ha erre visszük fel az arcápolókat.

Másik remek tippem, hogy a micellás víz után már ne nyúlj a vattakoronghoz. A tonikot és egyéb dolgokat is kézzel ütögesd a bőrödbe. A vattakorongból leváló szálak is eltömhetik a pórusokat és akkor kész a csúnya patti. Ráadásul ezzel pénzt is spórolsz, hiszen egy része a terméknek a vattakorongban marad, plusz maga a vatta sincs ingyen. :)


Ázsiai rutinomról itt olvashattok, hamarosan pedig frissítem az esti rutint videó formában.
Ti valamelyik trükköt bevetitek majd? A koreai, ázsiai bőrápolás mennyire érdekel Titeket?

Ti alkalmazzátok a több lépcsős ápolást?