2016. október 26., szerda

Lirene bőrsimító arckrémek

Kezdjük azzal, hogy nem hiszek abban, hogy egy krémet kifejezett korosztálynak ajánljunk. A bőrünk állapota határozza meg, hogy milyen krémre van szükségünk. Számításba kell vennünk a bőrünk típusát, illetve a ráncosodásra való hajlamot. Mindenkinek máskor kezd kialakulni egy-egy ráncocska, ugyanúgy mint hogy nem egyszerre őszülnek meg az emberek és még sorolhatnám. Azokat a ráncokat, amik már kialakultak nem igazán lehet eltüntetni, viszont meg lehet előzni az újabban kialakulását, vagyis inkább el lehet tolni a kialakulásuk dátumát. Éppen ezért én egy 35 éve felettieknek szánt krémet kezdtem el tesztelni, a Lirene nappali és éjszakai krémét. 






LIRENE PEARL REJUVENATION BŐRSIMÍTÓ NAPPALI KRÉM-SZÉRUM

Csomagolása egy metálos, pink dobozból és egy belenyúlós tégelyből áll. A doboz szemrevaló, tetszetős, biztos kiszúrja az ember lánya a drogériában. A tégely viszont nagyon gagyi műanyagból készült. Nincs értelmesen kialakítva a menet, így művészet rátekerni a kupakot. Utálom! Plusz alapból nem szeretem a tégelyes belenyúlós dolgokat, mert egy csomó baktériumot vihetünk bele és viszünk is. Nem tudom mikor jutunk el oda, hogy végre a higénikus pumpás adagoló legyen az általános, amiben nem is oxidálódik a termék. 


Állaga krémes, könnyen kenhető, gyorsan beszívódik aránylag. Sminkalapnak se rossz. Kicsit túlzásnak érzem a szérum megnevezést a krém mellett, nem érzek wow hatást, de nekem abszolút elegendő hidratálást ad napközben (normál a bőröm). Szárazabb bőrre lehet kevés, pedig kicsit zsírosabb ez a krém, mint egy általános hidratáló. Nem hagy fényes hatást maga után, ami remek hír. 





Ránctalanítást nem vettem észre, viszont optikailag jobban néz ki a bőröm a használatától. Fényvisszaverő hatása is van. 
Ára: 2699 Ft












LIRENE PEARL REJUVENATION RÁNCTALANÍTÓ ÉJSZAKAI KRÉM-KONCENTRÁTUM


Éjszakai krém mellett én rengeteg terméket használok az ázsiai 10 lépéses bőrápolásnak köszönhetően, ami nagyon bevált nekem. Az éjszakai krémtől így leginkább azt várom el, hogy remekül hidratáljon, a rengeteg hatóanyagot bezárja, jobb felszívódást adva neki. 

Emellett az ígéretét váltsa be, vagyis ráncokat megelőzze a meglévő enyhébb ráncokat kicsit simítsa. 

A krém állaga sűrűbb testesebb, mint a nappali krém, kicsit nehezebben kenhető. Azt is észrevettem, hogy önmagában is gilisztásodik. Ez annyira nem jön be, mint a nappali így. Viszont remekül hidratál. 



Ára: 2700 Ft




A már kialakult mély ráncokon a hámlasztás, retinol tartalmú termékek tudnak segíteni, egy átlagos krém nem. A kisebb ráncokon enyhít, a kiszáradt bőrt ha megszüntetjük, akkor szintén szelídülnek a ráncocskák. 



Összességében elmondhatom, hogy nagyrészt beváltotta a reményeimet és a magas elvárásaim ellenére is szívesen nyúlok utánuk. Ha értelmesebb lenne a csomagolás még jobban tudnám szeretni. Az éjszakai krém kukacosodását leszámítva jól szerepelt, a nappali krém is jó választás. Nincs wow hatás, de egy jó rutinba beillesztve tökéletesek lehetnek. Ár érték arányban nagyon rendben vannak, inkább ezt ajánlom, mint a hasonló árú Niveákat. INCI tekintetében persze nem tökéletes, de még nem vagyok összetevő lista náci. :)