2016. október 12., szerda

Kukába a radírokkal! Hámlasszunk!-Paula's Choice

Még tavasszal érkezett tesztelésre két termék a Paula's Choicetól, amikre eszméletlen kíváncsi voltam, hiszen a Szépségreceptek oldalán Ilditől csodákat olvastam a márkáról. A Retinolos termékről már írtam, eszméletlen látványos ránctalanító hatással bír. Az AHA hámlasztót viszont nyáron nem mertem bevállalni, mivel a fényvédelemre akkor nagyon oda kell figyelni. Viszont nagyon vártam az őszt, hogy belépjek a hámlasztók táborába és kiderüljön számomra, hogy tényleg olyan csoda e, mint mondják. 




Amit a márka ígér:
RESIST Daily Smoothing Treatment with 5% AHAMinden bőrtípusra

Napi használatra megalkotott AHA hámlasztó, selymesen lágy lotion formulában. Rövidtávon üdébbé teszi a bőrt, hosszú távon simítja a ráncokat, halványítja a nap okozta foltokat, és láthatóan javítja a bőr minőségét.
Hatásos öregedő, ráncos, foltos, egyenetlen bőr esetén
Kisimítja a bőrt, halványítja a pigmentfoltokat
Serkenti a kollagéntermelést
100%-ban illat- és színezékmentes
Állatokon nem tesztelték


FONTOS: A termék 5% AHA savat tartalmaz, ami növelheti a bőr érzékenységét a napra. A hámlasztó mellett használj minden reggel legalább SPF 25 vagy nagyobb védelmet adó fényvédős hidratálót! Kerüld a hosszabb ideig való napon tartózkodást!


TESZT

Egy minta méretű terméket próbáltam ki, ami annyira nem is kicsi, utazó méret. Teljesen elég volt arra, hogy felmérjem, hogy szükségem van e ilyen termékre nagy kiszerelésben és a teszthez is releváns véleményt alakítsak ki.

Csomagolása pumpás adagolóval ellátott, nagyon igényes kivitelezésű, így gondolom a teljes terméknél is ilyen színvonalas az egész. Higénikus és nem oxidálódik maga a termék a pumpás megoldásnál, jól koordinálhatók a mennyiségek.

A kék ezüst csomagolás nekem inkább gyógyszertári hatást kelt, ami nem is baj, mivel ez a termék tényleg megfontoltságot igényel. A hámlasztás gyengéden távolítja el az elhalt hámsejteket, ugyanakkor túlzásba lehet vinni. Sokszor olvastam ezt és már tudom mit jelent ez, ilyenkor szó szerint hámlani kezd a bőrünk. Mindenkinek más a bőre így van akinek magasabb százalékú termék a jobb, valakinek sűrűbb hámlasztás az ideális. A bőrápolás első számú szabálya, hogy figyeld mire hogyan reagál a bőröd! Ennél jobb tanáccsal nem is szolgálhat senki. 

Én mindig este használom, egy pumpányi tökéletesen elegendő az egész arcomra. Állaga kellemes krémes és sárgás, bőrszínű. Illatát nem tudom leírni, de semmi extra kategóriába sorolom. Gyorsan beszívódik, nem hagy ragacsos hatást maga után, bár este használva tök mindegy lenne az is.

Első használatnál izgultam, pedig alaptalan volt a félelmem, felkend, picit lehet bizsereg a bőröd első pár alkalommal, de ennyi. Másnap reggel babaőröd lesz és ami a legjobb, hogy ez a következő alkalommal csak fokozódik. Sosem volt még ilyen puha az arcbőröm és selymes.

A hámlasztás szó hallatán az emberek nagy része azt hiszei, hogy hámló foltokat fogunk kapni és ebből értelemszerűen senki sem kér. De erről szó sincs, pont hogy az ilyen hámlásokat tünteti el. Vékonyítja a bőrt, de csak túlhámlasztás esetén fog hámlani az arcunk, az a jel arra, hogy kicsit ritkítsunk ezen a rituálén.

Mikor használom?

Este, heti három-négy alkalommal. Arclemosás, tonizálás után. Megvárom amíg beszívódik és megy rá a szérum, esszencia, krém és miegymás az Ázsiai rutinomból.

Nem kell leöblíteni, nekem ugyanis ez volt az első kérdésem Ildihez, szóval lehet másnál is felmerül a kérdés. Ez egy hámlasztó hatású krém arckrém. 



Mire jók az AHA hámlasztók?

Fáradt, fakó bőrre nagyon ajánlják, valamint anti ageing hatása is van, így az enyhébb ráncokat akár el is tünteti, a mélyebbeket is finomítja. Bőr öregedés megelőzésére nagyon ajánlott, de a pigment foltokat (és a pattanás utáni foltokat) is világosítja. A tág porúsokat is kissebíti, méghozzá úgy, hogy a bőrt vékonyítja, vagyis a ha a felső réteg megszűnik (lehámlik), akkor értelem szerűen kisebbek lesznek a pórusok. Szintén ennek köszönhetően kisebb hegeket is halványítja, akár el is tünteti.

AHA hámlasztókról


Alpha-hydroxy-acid rövidítése az AHA. Vízben oldódó savak családjába tartozik, mint a gyümölcssavak és a tejsav.
5% feletti hámlasztót érdemes használni az AHA-ból ezekhez érdemes a bőrt szokatni. Eleinte heti két alkalommal, majd rezisztens bőr esetén akár naponta is lehet használni az 5%-os verziót. A 10%-ost pedig heti két alkalommal maximum hárommal. 

A kémiai hámlasztásnál tudatosságra is szükség van. Nem veszélyes, viszont amennyiben a fényvédelemre nem figyelünk, bizony többet árthatunk ezzel a bőrünknek, mint használunk. A bőrünk foltosodhat és ráncosodhat, ha közvetlen napsugárzásnak van kitéve és nem használunk fényvédőt. Ergó csak abban az esetben kezdj el hámlasztani, ha a leglustább reggelen is felkened a fényvédőt, bedobod a táskádba és nem vagy rest napközben is frissíteni ezt a védőréteget. 


Összességében imádom, sokkal selymesebb a bőröm, még Botond is szóvá tette. A pattanások után maradt foltok maradékát is eltüntette, sőt pár pattanás heget is csökkentett. A ráncaim minimalizálódtak, 2-3 évvel fiatalabb a bőröm. El vagyok ragadtatva, csodás dolog a hámlasztás. Nem tudom még, hogy nyárra abba hagyom-e, mindenesetre abban biztos vagyok, hogy ősszel, télen és tavasszal lelkes hámlasztó leszek. A radírokhoz nem fogható a hatása, tényleg kíméletesebb és hatékonyabb. A pórusaim is kisebbek, valamint mitesszeresedés is csökkent. Rezisztens bőrömre három naponta használom. 


INNEN rendelheted meg.