2016. október 27., csütörtök

Kis Vintage virágbolt a város szívében-Fancy Factory

Nemrégiben egy nyíregyházi lakberendezési, lakástextileket forgalmazó boltot mutattam Nektek a Troyát. Most városom egy másik csodás kis kuckóját is szeretném bemutatni, ami egy csodás kis vintage ékszerdoboz a város szívében. A Fancy Factoryból kerülnek ki a legszebb virágdobozok, virágtorták, kopogtatók és szezonális dekorációk. Ezek mellett pedig ékszereket és mutatós kis ajándékokat is találhatunk itt. A tulajdonos egy tündéri lány, akit elkaptam egy gyors interjúra két csokor (doboz) között.


Nagyon fontosnak tartom, hogy a városom tehetségeit támogassam és megmutassam Nektek, emellett pedig ha erre jártok tudjátok hova érdemes betérnetek. Gyertek nézzetek körül az üzletben velem és olvassátok el az interjút, amiben a fent említett lány követte az álmait és csodát teremtett. 



Mesélj egy kicsit magadról, mutatkozz be az olvasóknak.

Sziasztok!

Orsinak hívnak,26 éves vagyok és Nyíregyházán lakom a férjemmel. Debrecenben végeztem egyetemen, 2 egészségügyi diplomám van.

Jelenleg a Fancy Factory-ben dolgozom tulajdonosként.


Honnan jött az ötlet, hogy virágkötő legyél?
Mindig is nagyon szerettem a virágokat és otthon kreatívkodtunk anyukámmal. Tavaly decemberben jött az ötlet, hogy el kellene végezni egy virágkötő tanfolyamot. Be is jelentkeztem a tavasszal induló kurzusra és immár okleveles virágkötő vagyok. :)





A belvárosban nem tudok más virágboltról, szerintem nagyon hiánypótló ez a vállalkozás. Mi késztetett arra, hogy nyiss egy ilyen szép kis, egyedi kuckót? Tudatos volt a helyszínválasztás?

Tudatos volt a helyszínválasztás, igen. Úgy gondoltam a belváros szívében sikeres lehet a vállalkozás. Márciusban nyitottam, hálistennek nagyon sok pozitív visszajelzést kaptam. Sokan nagyon örültek, hogy a belvárosban is nyílt egy virágüzlet. Szerettem volna valami egyedibb dologgal előhozakodni, emiatt döntöttem a virágdobozok készítése mellett.


A virágdobozok nagyon népszerűek az utóbbi években, viszont Nyíregyházán még nem találkoztam sokszor velük, mennyire kaphatók rá a helyiek?

Az a tapasztalat, hogy a csokrok kezdenek „unalmassá” válni és szeretik az emberek a nem hétköznapi megoldásokat. Én épp emiatt nem kötök olyan csokrokat, amiket bármelyik virágüzletben lehet kapni. Különleges kéréseket szoktam teljesíteni, de inkább a virágdoboz az, ami most tarol. Budapesten már nagyon elterjedt, de már vidéken is egyre népszerűbb.









Honnan szerzed az inspirációidat a virágkompozíciókhoz?
Rengeteget bújom az internetet, nagyon sok videót nézek, valamint próbálom követem a külföldi trendeket is. Autodidakta módon tanulok. Csak olyan dobozokat készítek, amit én is szívesen elfogadnék.



Az üzletben nem csak virágok és csokrok készülnek, hanem egyéb szépség is, mesélj miket alkotsz még a vásárlóidnak? Van lehetőség egyedi home decorra, vagy csokorra, dobozra nálad?

Van lehetőség home decorra, többen megkerestek már emiatt. Próbálom mindig az ügyfél egyedi elképzelései szerint megalkotni. Általában sikerül is…. :) Vannak különböző szezonális kopogtatók, asztaldíszek, ajándéktárgyak.










Mivel készülsz az ünnepekre?
Most a Halloweenre sok dísztökös kompozíciót adok el. Nagyon nagyon várom már a Karácsonyt. Imádom a hangulatát és az előkészületeket. Rengeteg adventi koszorút fogok készíteni, remélhetőleg minden igényt kielégítve.


Work Shopokat is tartok, nemrég a Halloweenra készültünk és hamarosan jön az Adventi esemény.
 









Milyen virágdobozt ajánlasz egy szerelmét meglepni készülő férfinak?



Én azt gondolom, a klasszikus vörös a legjobb egy szerelmes férfitól a kedvese számára. Mindig telitalálat. Akár csokor, akár doboz formájában. Sok férfi dönt a vörös mellett. Ritka, aki nem.




















Milyen ajándékokra bukkanhatnak még nálad? 

Megtalálhatóak még bizsuk, különleges kézzel készültek is. Pl. igazi ásványkarkötők egyedi megrendelés alapján is az Anda Designtól. Valamint ajándéktárgyak, gyertyatartók, képkeretek, illatosítók, asztaldíszek, képek…..






Muti melyik az eddigi kedvenc alkotásod?

Nagyon sok kedvencem van, de ha mégis ki kellene egyet emelnem, akkor ez lenne az. Ez nagyon sok like-ot kapott. Feltételezem, sokaknak tetszett. 50. házassági évfordulóra készítettem.




Melyik a kedvenc virágod?




Kedvenc virágom a kála. Gyönyörű virág. Kecses, letisztult, egyszerűen csodás.








Jellemezd kérlek a stílusod? 

Az öltözködési stílusom sportosan elegáns. A mindennapokban inkább a kényelmesebb darabokat részesítem előnyben, de néha, ha olyan kedvem van, felhúzok egy magassarkút. J

A vintage stílus most nagyon trendi, nekem is nagy kedvencem, Így nem volt kérdés, hogy az üzletet is ebben a stílusban rendezem be. A fenti szinten kialakítottunk egy fotós helyszínt, ami szintén vintage stílusban van berendezve. Itt lehetőség lesz baba-mama, újszülött, családi és bármilyen ünnepi vagy alkalmi fotózásra. Hamarosan felállítom a karácsonyfát is és szuper karácsonyi fotókat lehet majd készíttetni profi fotósokkal. Érdemes lesz megnézni!





Hogyan lehet tőled rendelni?
Rendelni személyesen és interneten vagy telefonon is lehet.
Többen rendelnek neten, mint személyesen. Visszajáró ügyfelek már csak felhívnak telefonon és úgy adják le a rendelésüket. Facebookon és Instagramon is fent vagyunk. Ezeken az oldalakon nagyon sok kép van fent, amik segíthetnek a döntésben. Általában egyéni rendeléseket szoktam teljesíteni, de van aki az egyszerűbb utat választja és rábök egy már készen levő dobozra. :)
Készül a honlapunk, amibe nagyon sok energiát fektetünk és nagyon egyedi lesz! Reméljük hozni fogja a várt sikereket. 












Milyen jövőbeli terveid vannak az üzlettel?


Szeretném felvirágoztatni és országos szintűvé kiterjeszteni. Tervben van egy nagyon egyedi honlap, amit hamarosan el is kezdenek a grafikusok gyártani. Futárszolgálattal szeretnék majd együttműködni, hogy dobozaink az ország bármely pontjára elérjenek. Valamint szeretnék egyedi logós csodás dobozokat, amiket csak nálam lehet majd kapni. Ezek is folyamatban vannak…. :)

Keressétek Facebookon az üzletet: ITT

Fotó: Fancy Factory saját és Pafé Photo by Katona Brigi