2016. október 13., csütörtök

Vichy hámlasztó maszkot teszteltem

Nemrég egy Vichy nyereményjáték keretében nyertem ezeket az új, izgalmas maszkokat, alig vártam, hogy megérkezzenek és szinte az elsők között kipróbáljam. Még aznap este felkentem a megtisztított arcomra és vártam a csodát, pedig akkor már voltak aggályaim az INCI-t illetően, viszont nem vagyok egy összetevő lista mániás még mindig, a legjobbat reméltem.













Amit a márka ígér:
Kémiai hatás AHA-val (gyümölcssavak) az elhalt sejtek eltávolításáért; mechanikus hatás vulkáni eredetű kőzet-szemcsékkel a finom hámlasztásért. A Cg-vitamin segít ragyogóvá tenni a bőrt, a mannóz pedig hidratál.


Érzékeny bőrön, bőrgyógyászati ellenőrzés mellett tesztelt. A francia vulkánokból származó, ásványi anyagokban gazdag Vichy termálvízzel. Hipoallergén. Nem komedogén.


A arcbőr azonnal frissebb és ragyogóbb, az arcbőr textúrája finomabb lehet. A bőr hidratáltnak és puhának tűnik.


TESZT

Csomagolása a megszokott maszkos, két adagot tartalmaz (nekem elég lenne négy alkalomra is egy dupla tasak). Nagyon dekoratív a barackos, rózsaszín, fehér kombináció. Állaga sűrűbb krémes és viszonylag könnyen eloszlatható.

A bőrömről annyit, hogy normál, rezisztens a legtöbb kozmetikumra. Ha az ételallergiám előjön (amióta tudom, hogy mely adalékra vagyok allergiás ez nem sűrűn fordul elő), akkor érzékeny.

Kételyeimet az összetevőkkel kapcsolatban félretettem és lelkesen kezdtem el a tesztelést. Nem vagyok INCI náci, túl tudok lépni pár nem szimpatikus adalékon.

Felkentem és egyből éreztem a hűsítő érzést, ami az alkohol velejárója. Pár másodperc után enyhén csípni, égetni kezdte a bőröm. Végül 3 percig maradt rajtam, lemostam és iszonyú vörös bőrt hagyott maga után a termék. Irritált, kiszárított és égett. Én mindezt a rengeteg alkohol, illetve illatanyag számlájára írom, nincs olyan kozmetikum, ami hasonlót váltott volna eddig ki a bőrömből. Ez a reakció elég íjesztő volt, de pár hét elteltével, mivel bátor nőszemély vagyok még egyszer megpróbálkoztam ezzel a dologgal. Ugyanez volt a forgatókönyv, a reakció.

Elhiszem, hogy hámlaszt, sőt szinte marja a bőrt. Ezután anyukám is kíváncsi lett és szintén hasonlókról számolt be, neki is piros és érzékeny lett a bőre a maszk után, valamint húzódott.

Senkinek nem ajánlom ennek a megvásárlását. Megannyi remek maszk kapható, ez nem az és akkor még szépen fogalmaztam.

Ti próbáltátok már? Hogy vált be?