2016. október 17., hétfő

Bourjois újdonságok tesztje

Még sosem próbáltam a Bourjoistól terméket, így nagyon izgatottan vártam a csomagot a Cotytól, hogy végre megismerjem egy picit a márkát. 




A Bourjois az egyik legrégebbi kozmetikumokat gyártó francia cég. 1863-ban egy amatőr színész Joseph-Albert Ponsin alkotta meg színészek számára az első sminkrudacskákat. Azóta hatalmasat fejlődött a márka, az új termékeikből pedig én is kaptam ízelítőt, de be kell már az elején valljam, hogy nagyon vegyesek az érzéseim. 








Két termék típust fogok most kivesézni az egyik a La Laque Gel tartós körömlakk, ami két lépésben működik, színlakk és fedő. A másik pedig a Rouge Edition Souffle de Velvet félig áttetsző fátyolos matt folyékony ajakkence. 










 La Laque Gel körömlakk




Amit a márka ígér:

Ez egy új innováció, ami a gél lakkok csillogásár adja lámpa nélkül. Két lépcsős, szín lakk és fedő lakk adja a gyönyörű fényes manikűrt. Akár 15 napon át tartó tökéletesen intenzív, ragyogó szín és csillogás. A célja a nők életének egyszerűvé tétele. 12 árnyalat elérhető.







Hozzám három árnyalat érkezett, egy piros, egy púder rózsaszín és egy mély lila, valamint a fedő lakk. Üvegük gyönyörű, inspiráló és nagyon tetszik, hogy kis körbe rendezhetőek, így olyan a hatásuk, mint egy tortának. Annyira nem is foglalnak nagy helyet, így a lakkok szerelmeseinek tárolóiban is kényelmesen elférnek.



Az árnyalatok nagyon különlegesek egyediek, a piros pedig tényleg az a fajta ami minden lánynál alap kéne, hogy legyen. 

Ecsetük kényelmes vastagságú, könnyű vele dolgozni. Állagukkal viszont nem vagyok elégedett. Első pár ujjnál túl folyós, aztán túl sűrű és minden használatnál ezt tapasztaltam. Nem igazán tudtam egyenletesen eloszlatni. Egy réteg nem elég (a pirosnál elég), mert úgy látszanak az egyenetlenségek, kell a kettő. Ezzel nem is lenne gond, viszont nagyon lassan szárad és én nagyon türelmetlen típus vagyok, így többször újra kellett festenem némely ujjam.


A fedő lakk viszont jó állagú és szépen elterül, eszméletlen fényessé varázsolja a végeredményt. Ezt ígéri és meg is tartja. Gyönyörű a manikűr, látványra tényleg szalon minőséget sugall. 

5 nap után bizony nekem pattog és márványosan berepedezik a körmök végén. Ahol lepattan ott néha viszi magával a köröm lemezkét is, ilyet még nem tapasztaltam más lakknál.15 napig szerintem még azok kezén sem bírja ki,  akik nem mosogatnak és nem végeznek házi munkát. Sajnos nekem nagyon nem vált be, pedig nincsenek nagy elvárásaim a körömlakkokkal szemben. 



Az ára nagyon borsos én inkább a Sally Hansen, vagy a Rimmel gél hatású lakkjait ajánlom. 
Ára: 2499 Ft













Rouge Edition Souffle de Velvet matt rúzsok


Amit a márka ígér:

8 színben kapható légiesen könnyű textúrájú folyékony rúzs, mely áttetszően matt hatást eredményez 10 órás tartóssággal és hidratáló hatással. (Krémmánia)

TESZT

A csomagolása kisebb, tömzsibb, mint általában más márkák matt rúzsai, viszont azért elég nagy mennyiségű termék került bele. Mutatós, de annyira nem az a lekiabáló fajta. Az tejüveg jellegű műanyag sejteti, hogy matt termékről van szó. 


Illata és íze is rossz, kellemetlen. Az állaguk sem jó, valahogy sehogy sem eloszlathatók, régi, gagyi szájfényekre emlékeztetnek. Fedésük tényleg áttetsző, az ajkat hagyja látni, ami lehetne jó, ha nem lenne foltos a végeredmény. Mindent kipróbáltam már, de nem sikerül szépen eldolgoznom sehogy. 


Leginkább egy színezett Labellóhoz tudnám hasonlítani a fedésük mértékét. Hidratálásuk szuper (az tényleg 10 órán át tart), azoknak tetszhet, akik ajakíreket kedvelik jobban. Krémesek maradnak szinte végig és maximum két bírnak ki. 











A finishük tényleg matt, de nem az a szuper matt, hanem mint az ajkunk szokott lenni alapjáraton. Nem ragadnak, inkább egy arckrém hatásár keltik az ajkakon.
Hogy jót is írjak az applikátoruk szuper, kár hogy a termék állaga mindezt elrontja. 




A két szín amik tesztelésre érkeztek tetszenek, nagyon sajnálom, hogy a legtöbb tulajdonságuk az én elvárásaimnak nem felel meg. Az áruk nagyon magas, így ha valamire ennyit szántok, akkor szerintem más termékére kéne a márkának.
Ára: 3690 Ft





Ilyen még sosem történt, hogy ne lett volna kedvencem a tesztelésre kapott termékekből, illetve hogy ne ajánlottam volna valamelyiket, sajnos most ez a helyzet. Viszont kommentbe írjátok meg, ha más a tapasztalatotok valamelyikkel. Összességében mindkét termékről elmondható, hogy az ígéreteit nagyjából beváltja, nem is ezekben találtam hibát. A marketing osztály kitűnően kiemelte az erősségeiket, sajnos az állagokkal és tartóssággal akadtak gondok.

Mostanában sokat gondolkoztam rajta, hogy amióta blogot írok és sok sok márkát kipróbálok azóta drasztikusan nőttek az elvárásaim. Viszont ez a rúzs annó se nyerte volna el a tetszésemet ez biztos. Nem mondom, hogy rossz, de olyannál tudnám elképzelni, hogy működik, aki nem barátja a pigmentált termékeknek és még most ismerkedik a rúzsokkal.